לחמניות לפסח
לחמניות קמח מצה מבצק רבוך.
* תמונה להמחשה J.P.Lon~commonswiki

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[8 מדרגים]
מרכיבים
1 כוס מים
100 גר' מרגרינה או 1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
100 גר' מרגרינה או 1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
דרך הכנה
- שמים את המים, המרגרינה והמלח בסיר בינוני ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להמסה מושלמת של המרגרינה.
- מוסיפים את קמח המצות בבת אחת ומערבבים עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר, מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם רק לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מערבבים היטב בכף עץ.
- מחממים תנור ל-180°, מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-8 ובידיים משומנות יוצרים כדורים פחוסים.
- מניחים על התבנית המרופדת במרחק 6 ס"מ זה מזה.
- אופים כ-35-40 דקות, עד שהלחמניות תופחות ומשחימות מעט.
- מוציאים ומצננים על רשת לפני ההגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -