איטריות מרק לפסח
איטריות קלילות מקמח תפו"א קלות הכנה.
* תמונה להמחשה
4 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס מים
- 2 ביצים טרופות
- 1 כף שמן
- מעט מלח
דרך הכנה
- ממיסים את קמח תפוחי האדמה במים עד שאין גושים, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבלילה אחידה וחלקה.
- מחממים מחבת טפלון עם מעט מאד שמן, יוצקים כמות של מצקת קטנה למחבת ומטלטלים אותו לקבלת שיכבה דקה של חביתית, מטגנים מספר שניות והופכים בעדינות ומוציאים לצלחת. יש להקפיד שהחביתיות תהינה בהירות ורכות.
- מקררים את החבתיות בצלחת, מניחים אחת על השניה על קרש חיתוך ופורסים לאיטריות דקות. מגישים עם מרק עוף.
- החביתיות מצוינות גם כתחליף לבלינצס בפסח.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- אצבעות לחם שום [moranara] - כמו בסבארו
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- ירקות ממולאים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- רוטב בשמל לפסח [אבי מ.] -