מרובעי ריבה ופירורים
מרובעי פירורי בצק פריך (שטרויזל) במלית ריבה.
* תמונה להמחשה

25 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
8
[3 מדרגים]
מרכיבים
1/4 2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים דק
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
למילוי 1 כוס ריבת תות/פטל/דובדבנים טובה
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-175° (לתבנית כהה לחמם ל-°160), משמנית תבנית 24X24.
- מניחים את החומרים (פרט לריבה) לפי הסדר בקערת מעבד מזון.
- מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי, עוצרים מדי פעם ומגרדים את דפנות הקערה.
- מניחים מחצית התערובת בתבנית, מיישרים ומהדקים, יוצרים שוליים מוגבהים מעט.
- מורחים את הריבה על השכבה בתבנית, מפזרים מעל את יתרת הפירורים באופן שווה.
- מכניסים לאפיה עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
- חותכים לריבועים 5X5.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -