אגסים בשוקולד

4 מנות
בישול

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
4 אגסים
1 כוס סוכר
2 כוסת מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון טבעי
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
גלידה וניל להגשה
דרך הכנה
- מקלפים את האגסים, קוטמים את חלקם התחתון, משאירים את העוקץ, מגלענים בעזרת קישואן ומורחים במיץ הלימון למניעת השחרה.
- יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים, מניחים את האגסים על החלק הקטום, מוסיפים מים עד כדי כיסוי האגסים, מוסיפים את הסוכר ומחממים.
- מבשלים ברתיחה עדינה עד להתרככות האגסים אך לא מעבר לכך, מסירים מהאש, מוציאים את האגסים בעזרת כף מסננת בעדינות מהנוזלים ומניחים בקערה שטוחה.
- מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה, מצננים מעט.
- להגשה, מניחים אגס בצלחת הגשה, יוצקים מציפוי השוקולד לכיסוי ומעט על הצלחת, מניחים כדור או שניים גלידת וניל ליד ומגישים מייד.
הערות
- ניתן להגיש גם שמנת מתוקה מוקצפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת