מקרון שקדים
זוגות מקרונים שקדים במלית קרם שוקולד.

32 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגיות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/3 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 1 כוסות חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס סוכר
לקרם:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1/3 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 1 כוסות חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס סוכר
לקרם:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מרפדים בנייר אפיה 2 תבניות תנור, לא משמנים.
- מנפים את אבקת הסוכר על השקדים הטחונים בקערה, מערבבים היטב.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף גמיש ומבריק.
- מנפים במסננת (לא בנפה) את תערובת השקדים מעל הקצף ומקפלים בעדינות לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 12 מ"מ או חותכים את קצה השקית לקוטר זה ללא צנטר ומזלפים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ובמרחק 3 ס"מ בין העיגולים.
- מכניסים לאפיה ל-10 דקות או עד להזהבה של המקרונים, מוציאים ומצננים בתבנית.
- לשחרור מקרונים, מרימים מעט את נייר האפיה בקצה אחד ויוצקים כף מים לתבנית, מניחים כ-4 דקות, המקרונים ישתחררו מיד מהנייר, מניחים על הרשת לצינון מוחלט.
- לאחר הצינון מורחים מעט קרם על מקרון ומדביקים מקרון שני.
- להכנת הקרם, ממיסים את השוקולד והשמנת בכלי כפול או במיקרוגל ומערבבים, מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים עד לסמיכות מריחה במקרר.
הערות
- הכמויות ניתנו בכוסות ויחס החומרים ישמר בכל כוס גם למי שאין לו/ה משקל או כוסות מדידה מיוחדות.
- לקיבוע הנייר בתבנית בזילוף יש לזלף מעט מהתערובת בארבעת פינות התבנית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה