Pesto
תפריט
ו', 08 נוב 2024, 00:44
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת פרג בחושה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21276   

עוגת פרג בחושה
12 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» עוגות
ציון גולשים: 9.8
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 2 כוסות פרג טרי טחון
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כפות ברנדי או ליקר
1/2 1 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1 כוס חלב או מיץ תפוזים
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת ומצוננת
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר מנופה
1-2 כפות מיץ לימון טרי מסונן

דרך הכנה
  1. לשמן היטב ולקמח תבנית גוגלהוף או כל תבנית חלולה, לחמם את התנור ל-180°.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר או בעזרת מיקסר יד מקציפים את הביצים השלמות ומוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  4. מוסיפים בקיפול ובעדינות את הברנדי והפרג הטחון.
  5. מוסיפים בקיפול את הקמח המנופה לסירוגין עם החלב.
  6. מוסיפים ומקפלים את החמאה.
  7. יוצקים לתבנית, אופים כ-35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ העוגה יוצא יבש.
  8. מצננים בתבנית על רשת צינון כ-15 דקות.
  9. מוציאים מהתבנית ומצננים סופית על רשת.
  10. מערבבים את חומרי הציפוי בקערה קטנה, מתחילים עם כף מיץ ומוסיפים בהתאם עד לקבלת תערובת חלקה שניתנת לזילוף, מזלפים על העוגה הקרה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
12
ציון 9
הכנתי את העוגה, קלה להכנה וטעימה.
הכנתי בלי הציפוי.
מומלץ בחום.
11
ציון 10
עוגה טעימה מאוד , פשוטה להכנה , הכנתי אותה עם מיץ תפוזים . העוגה טעימה גם בלי הציפוי .
ניסיתי עם...»»
8
ראובן מ. (עורך)
מתוך לוח ההמרות: ההתייחסות היא לכוס בנפח 240 מ"ל.
לוח ההמרות מעל התגובות, לחצן
7
שלום רב,
כתוב 1/2 2 כוסות פרג טחון איזה גודל כוס?
6
לדעתי 1/2 2 כוסות פרג זה המון. אני שמתי 1.5 כוס ויצא מלא פרג.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כדאי לנפות את הפרג במסננת רגילה ולקפל, פרג שאינו מטחינה מיידית יש בו גושים.
4
ציון 10
ממולץ באהבה ובחום. נורא טעים וקליל.
כרגיל יש שאלה-
אני עושה את העוגה כבר כמה פעמים והפעם היא...»»
3
תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לשאלתך הראשונה, פרג טחון נחשב כקמח בהרכב עוגה, ניתן להפחית או להגדיל את הכמות על חשבון הקמח והפוך, יש...»»
1
שלום,

יש לי שתי שאלות:

א. באיזה יחס ניתן להפחית את כמות הפרג לעומת הקמח?
ב....»»
עוגת פרג בחושה By , 2005-03-29T05:31:42+02:00 עוגת פרג בחושה Prep Time: PT20M Cook time: Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1/2 2 כוסות פרג טרי טחון3 ביצים בטמפרטורת החדר1/2 1 כוסות סוכר1/2 1 כפות ברנדי או ליקר1/2 1 כוסות קמח3 כפיות אבקת אפיה1 כוס חלב או מיץ תפוזים100 גר' חמאה או מר... Instructions: לשמן היטב ולקמח תבנית גוגלהוף או כל תבנית חלולה, לחמם את התנור ל-180°. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד. בקערת המיקסר או בעזרת מיקסר יד מקציפים את הביצים השלמות&n...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר