קיש ברוקולי
מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
300 גר' ברוקולי טרי או מהקפאה
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
250 גר' גבינה צהובה מגורדת
6 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גר')
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
דרך הכנה
- מבשלים מעט במים או מאדים רק עד להתרככות מעטה, מסננים מהמים, חותכים ומקצצים את הברוקולי ליחידות קטנות ומניחים בקערה.
- מחממים תנור ל-180°, משמנים תבנית פאי 24 חסינת חום.
- במחבת מטגנים את הבצל בשמן רק עד לשקיפות, מסירים מהאש ומעבירים לקערת הברוקולי.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים והשמנת קלות, מוסיפים את הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומערבבים, יוצקים על תערובת הברוקולי בקערה השניה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הקיש יוצאת יבשה.
- מוציאים ומצננים 15 דקות לפני ההגשה.
למנה: 379 קלוריות, 32 גר' שומן.
הערות
- ניתן להכין מראש לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
- ניתן להכין את הקיש בתבניות אישיות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- כדורי בשר ברוטב [אבי מ.] -
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- מרק בצל [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.