קיש ברוקולי
מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.

6 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
300 גר' ברוקולי טרי או מהקפאה
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
250 גר' גבינה צהובה מגורדת
6 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גר')
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
דרך הכנה
- מבשלים מעט במים או מאדים רק עד להתרככות מעטה, מסננים מהמים, חותכים ומקצצים את הברוקולי ליחידות קטנות ומניחים בקערה.
- מחממים תנור ל-180°, משמנים תבנית פאי 24 חסינת חום.
- במחבת מטגנים את הבצל בשמן רק עד לשקיפות, מסירים מהאש ומעבירים לקערת הברוקולי.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים והשמנת קלות, מוסיפים את הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומערבבים, יוצקים על תערובת הברוקולי בקערה השניה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הקיש יוצאת יבשה.
- מוציאים ומצננים 15 דקות לפני ההגשה.
למנה: 379 קלוריות, 32 גר' שומן.
הערות
- ניתן להכין מראש לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
- ניתן להכין את הקיש בתבניות אישיות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -