קיש ברוקולי
מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
300 גר' ברוקולי טרי או מהקפאה
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
250 גר' גבינה צהובה מגורדת
6 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גר')
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
דרך הכנה
- מבשלים מעט במים או מאדים רק עד להתרככות מעטה, מסננים מהמים, חותכים ומקצצים את הברוקולי ליחידות קטנות ומניחים בקערה.
- מחממים תנור ל-180°, משמנים תבנית פאי 24 חסינת חום.
- במחבת מטגנים את הבצל בשמן רק עד לשקיפות, מסירים מהאש ומעבירים לקערת הברוקולי.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים והשמנת קלות, מוסיפים את הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומערבבים, יוצקים על תערובת הברוקולי בקערה השניה ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הקיש יוצאת יבשה.
- מוציאים ומצננים 15 דקות לפני ההגשה.
למנה: 379 קלוריות, 32 גר' שומן.
הערות
- ניתן להכין מראש לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
- ניתן להכין את הקיש בתבניות אישיות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- עוגת שוקולד וקרם ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד נטו ללא קמח.
- חציל חם בטחינה [אורן בר] - מעדן
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- סופגניות מסורתיות [belakiz] - מאד אוריריות
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגה גבינה מהירה [איילה 10] - גבינה וסירופ מייפל