חטיפי תפוחי אדמה ומוצרלה
* תמונה להמחשה

טיגון

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
- גבינת מוצרלה
- עלי בזיליקום
- 2 עגבניות קלופות קצוצות גס
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
- 3/4 כוס קמח תופח
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- מים
דרך הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים מבחוץ אבל עדיין מעט קשים בפנים.
- מסננים מצננים ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
- מערבבים את הביצה, המלח והקמח בקערה שטוחה, מוסיפים מעט מים רק עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, הבלילה צריכה להיות במרקם דייסה סמיכה.
- פורסים את גבינת המוצרלה לפרוסות בעובי פרוסות תפוחי האדמה, מניחים על פרוסת תפוח אדמה פרוסת מוצרלה קטנה מגודל פרוסת תפוח האדמה ומניחים מעל עלה בזיליקום וסוגרים בפרוסת תפו"א למעין סנדביץ, לוחצים מעט ומדקים את השוליים.
- מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת.
- בעזרת מזלג מרימים וטובלים בבלילה לציפוי מושלם, מנערים מעט מחליקים בעדינות לשמן, מטגנים עד להזהבה ומוציאים לצלחת על נייר סופג.
- מתבלים את העגבניות בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים עליהן את החטיפים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -