Pesto
תפריט
ג', 03 דצמ 2024, 23:17
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי גבינה מלוחה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11158   

* תמונה להמחשה
פאי גבינה מלוחה
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: לא צוין
» פאי וטארט
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק:

  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 200 גר' מרגרינה רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה

למלית:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף פטרוזילה טריה קצוצה
  • 150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
  • 100 גר' גבינת קשקבל
  • 500 גר' גבינת לבנה 5%
  • 1 ביצה
  • מלח לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים את הבצק לשניים, חלק אחד גדול מעט מהחלק השני.
  2. מרדדים את החלק הקטן על משטח מקומח לגודל תבנית פאי 24 עמוקה, מרדדים את החלק הגדול לגודל התבנית +הדפנות מכל צד, מניחים את החלק הגדול יותר בתבנית לכיסוי התחתית והשוליים.
  3. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה, מסירים מהאש ומוסיפים את האורגנו והפטרוזילה, מעבירים לקערה. 
  4. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים, בודקים תיבול מלח ויוצקים את המלית על תחתית הבצק.
  5. מכסים בחלק הבצק הנותר ומהדקים את הקצוות, מורחים מעל מעט חלמון ביצה טרוף.
  6. מבצעים מספר חתכים בבצק הכיסוי. 
  7. אופים בתנור שחומם מראש 180° עד עד להזהבה יפה.
  8. מוציאים, מצננים מעט להתייצבות המלית.
הערות
  • ניתן להכין את הפאי מראש ואחסן במקרר, להגשה מכניסים לתנור בחום בינוני כ-10 דקות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה פירוש "לא יציבה", היא לא אמורה להיות קשה בחיתוך, זאת לא פשטידה שמיוצבת עם ביצים.
1
ציון 10
הכנתי את פאי תפוח האדמה עם הבשר יצא מעולה. רק שאלה קטנה מדוע היא יצאה לא יציבה במיוחד?
פאי גבינה מלוחה By , 2005-03-29T04:37:54+02:00 פאי גבינה מלוחה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1/2 2 כוסות קמח תופח 200 גר' מרגרינה רכה 1 גביע שמנת חמוצה למלית: ... Instructions: מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים את הבצק לשניים, חלק אחד גדול מעט מהחלק השני. מרדדים את החלק הקטן על משטח מקומח לגודל תבנית פאי 24 עמוקה, מרדדים את החלק הג...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר