פאייה ירקות
תבשיל אורז מלא וירקות, כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.

6 מנות
בישול
בריאות

קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9
[2 מדרגים]
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 גבעול סלרי פרוס דק
1 פלפל אדום מגולען וחתוך לקוביות קטנות
1 קופסה לבבות ארטישוק מסוננים וחתוכים לרבעים
300 גר' אפונה קפואה
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 כפית טימין יבש
קורט זעפרן או 1/2 כפית כורכום
1/2 1 כוסות אורז מלא פרסי של "סוגת"
3 כוסות מים*
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפלת אדומה חריפה (לבחירה)
דרך הכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את כל הירקות, מטגנים 3 דקות בערבוב, מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים בסיר מכוסה עוד 5 דקות, לא לבשל את הירקות מעבר להתרככות קלה בלבד.
- מוסיפים את האורז ובוחשים, מוסיפים את המים (ראו הערה מטה) ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים, בודקים מליחות ומוסיפים לפי הטעם.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאד, מכסים.
- מבשלים כ-35 דקות או עד שהנוזלים נספגו, מטים מעט את הסיר לבדיקה שלא נשארו מים בתחתית.
- מסירים מהאש ומניחים למנוחה עוד 10 דקות כשהסיר מכוסה.
- מסירים את המכסה, מערבבים קלות ובעדינות לשיחרור האדים בעזרת מזלג ארוך ומעבירים לצלחות הגשה.
הערות
- כמות המים יכולה להשתנות בהתאם לסוג האורז המלא, יש לקרוא את הוראות היצרן ולהתאים את כמות הנוזלים בהתאם.
- ניתן להכנה במולטי שף.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
ציון 8
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -