פאי גבינת קשקבל

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה
4 כפות מים קרים מאד
קורט מלח
למלית:
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס זיתים קצוצים (שחורים או ירוקים)
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים טרופות
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה
4 כפות מים קרים מאד
קורט מלח
למלית:
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס זיתים קצוצים (שחורים או ירוקים)
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים טרופות
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
- מניחים את כל מצרכי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם קרס לישה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומאכסנים במקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי ומרפדים את התחתית ואת הדפנות.
- מפזרים מחצית הגבינה המגורדת על תחתית הפאי, מפזרים עליה את הזיתים הבצל הירוק והעגבניות המיובשות ומכסים ביתרת הגבינה המגורדת.
- מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת והגבינה ויוצקים על המילוי.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד לקבלת שכבה עליונה מוזהבת.
- מוצאים ופורסים לאחר צינון של 10 דקות.
הערות
- ניתן להכין את הפאי על תחתית בצק עלים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -