קיש טונה

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית הקיש:
1/2 1 כוסות קמח רגיל
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
קורט מלח
3 כפות מים
למלית:
2 קופסאות טונה במים מסוננת ומפורררת קלות*
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 בצל ירוק פרוס דק
3 ביצים
1/2 כוס מיונז
1/2 כוס חלב
1/2 1 כוסות קמח רגיל
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
קורט מלח
3 כפות מים
למלית:
2 קופסאות טונה במים מסוננת ומפורררת קלות*
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 בצל ירוק פרוס דק
3 ביצים
1/2 כוס מיונז
1/2 כוס חלב
דרך הכנה
- מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד.
- מרדדים על משטח מקומח ומרפדים תבנית פאי 24, תחתית ודפנות.
- מערבבים בקערה את הטונה, הבצל הירוק, והגבינה, מפזרים על תחתית הפאי באופן אחיד.
- בקערה טורפים את הביצים, המיונז והחלב, יוצקים על תערובת הטונה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים כ-40 דקות עד להשחמה קלה.
- מוציאים ומניחים להתיצבות התערובת כ-10 דקות, מחלקים לפרוסות ומגישים.
הערות
- טונה מקופסה - 120 גר' טונה מסוננת לקופסה.
- ניתן להכין את הקיש עם תחתית בצק עלים, לנקב את הבצק ולאפות חצי אפיה מוקדמת לפני הוספת המלית והשלמת האפיה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -