Pesto
תפריט
ו', 22 נוב 2019, 06:57
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוף בתפוחי עץ

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5644   

* תמונה להמחשה
עוף בתפוחי עץ
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 4 כרעי עוף נקיים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מרגרינה
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי עץ סמית קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • 1/2 1 כוסות מים חמים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית טימין יבש
  • 1 כף סילאן (דבש תמרים)
  • קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם
  • 1 כפית מלח
  • 100 גר' אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
דרך הכנה
  1. מקמחים את חלקי העוף, מחממים את השמן והמרגרינה במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הכרעיים עד להזהבה משני הצדדים, מוציאים לצלחת.
  2. מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את היין, המים, התבלינים והסילאן ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הכרעיים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות עד לריכוך העוף, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עוד 10 דקות.
  5. להגשה מפזרים אגוזים מעל ומגישים בתוספת אורז לבן.
הערות
  • ניתן להחליף את כף הסילאן ב-2 כפיות דבש.
  • ניתן להחליף את תפוחי העץ באגסים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
שלום, אפשר להשתמש גם בטימין חי ולא יבש? האם להשתמש בקמח תופח או רגיל? האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
4
מה זאת אומרת "עוף נקי" האם להסיר את העור ? או רק את השומנים?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכין את המתכון בתנור, צריך לטגן את הבצל והשום במחבת, להוסיף את הנוזלים ולהביא לרתיחה, להניח את...»»
1
לאבי תודה רבה על הכל, האתר נפלא ואין מתכון שלא מצליח. העוף בתפוחי עץ מוצלח מאד והתפוחים משתלבים טוב מאד וטעימים מאד טובי
עוף בתפוחי עץ By , 2005-02-22T13:16:47+02:00 עוף בתפוחי עץ Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 כרעי עוף נקיים 3 כפות שמן 1 כף מרגרינה 3/4 כוס קמח 1 בצל בינוני קצוץ 2 שיני שום כתושות 2 תפוח... Instructions: מקמחים את חלקי העוף, מחממים את השמן והמרגרינה במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הכרעיים עד להזהבה משני הצדדים, מוציאים לצלחת. מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד לקבלת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר