Pesto
תפריט
ה', 17 אפר 2025, 18:29
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אזני המן מבצק פריך

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 26149   

* צילום: מורית מנשורוף
אזני המן מבצק פריך
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[5 מדרגים]
 
מרכיבים
אוזן המן הוא מאפה העשוי מבצק מתוק וממולא בפרג, שוקולד או במילוי אחר. הוא נפוץ במיוחד בקרב יהודים עקב המנהג לאוכלו בחג הפורים ולצרף אותו למשלוחי המנות לרגל החג, על שמו של המן הרשע. מקורו של המאפה במרכז אירופה.

לבצק(1):
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 200 גר' מרגרינה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חלמון
בצק (2) עם מיץ תפוזים:
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • קורט מלח
  • 200 גר' חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
למלית פרג:
  •  1 כוס פרג טחון טרי
  •  1/2 כוס חלב
  •  1/2 כוס סוכר
  •  2 כפות דבש
  •  1/4 כוס מיץ תפוזים
  •  2 כפות פרורי-לחם
דרך הכנה
  1. לערבב את כל החומרים הבצק לבצק רך, לקרר כשעתיים במקרר.
  2. לערבב את חומרי המילוי למעט פרורי הלחם בסיר-קטן על אש נמוכה, להסיר מהאש ולהוסיף את פרורי הלחם, לצנן.
  3. לרדד את הבצק על משטח-מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, ולקרוץ עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ, להניח כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ולסגור ולהדק היטב לצורת אוזן המן.
  4. להניח על נייר אפיה בתבנית, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בנוני כ-20 דקות או עד להשחמה קלה בלבד.
  5. להוציא ולצנן על רשת. לפזר אבקת סוכר מעל.

למלית ערמונים:
200 גר'  ערמונים
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 1 כפות סוכר
קורט מלח
מקלפים את הערמונים ומבשלים במים עד להתרככות.
מרסקים במעבד מזון לפירורים עדינים, מבשלים בשמנת המתוקה עם הסוכר וקורט מלח עד להסמכה, מסירים מהאש ומצננים. מניחים כמות של כפית בכל אוזן המן.

למליות נוספות:
מלית אגוזים
מלית קקאו ושוקולד
מלית ממרח חלבה
מלית תמרים ואגוזים
מלית קקאו ואגוזים

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
72
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
71
ראובן מ. (עורך)
אפשרי בהחלט. פרורי הלחם נותנים נפח וסופגים עודף נוזלים. גם שקדים טחונים דק וכו' יכולים לעשות זאת.
70
אבי -אפשרי להחליף את הפרורי לחם באגוזים טחונים?תודה
69
ראובן מ. (עורך)
הידוק לא מספק של הסגירה ו/או עודף קמח שמונע הדבקות הצלעות, ולרוב בצק שהתחמם., ממליץ תמיד להכניס את העוגיות...»»
68
צר לי לא הצלחתי, אוזני המן נפתחו פשוט כשלון
מה יכולות להיות הסיבות?
67
ראובן מ. (עורך)
תמיד קרה מהמקרר. חתכי לקוביות קטנות.
65
ראובן מ. (עורך)
לא מומלץ. המרקם יהיה קשה יותר.
64
האים ניתן להשתמש בביצים שלמות
63
ציון 10
בצק מספר 2 במילוי נוטלה התקבל נימוח,פריך מאוד וקליל !תודה !
62
תודה רבה על הסבלנות והעזרה.
61
ראובן מ. (עורך)
כן, להכניס כפי שהסברתי, לערבל עד שנהיה קרוב לגוש שלם.
60
תודה . ואופן ההכנה במיקסר דומה לאופן ההכנה במעבד מזון?פשוט להכניס מההתחלה את כל החומרים?תודה
59
ראובן מ. (עורך)
עם וו משוט (מה שמכנים לעתים "גיטרה").
58
תודה אפשרי במיקסר?
57
ראובן מ. (עורך)
כל החומרים להוציא המיץ, למעבד מזון, להתחיל לערבב ולוהסיף בהדרגה את המיץ עד שמתקבלת תערובת רכה ולא יבשה
56
אשמח לדעת איך עושים את אופציה 2 .
האם פשוט להכניס את כל החומרים ביחד מההתחלה?
מה רצוי?מעבד מזון?מיקסר? תודה
55
ראובן מ. (עורך)
אין צורך, מדובר בבצק פריך יותר.
54
בוקר טוב,מה עם אבקת אפיה בבצק מס (2)?
53
ראובן מ. (עורך)
בעקרון זה בסיס של בצק פריך, אז כן, עם שינוי של כמות הסוכר והוספת מעט מלח לפי המאפה הסופי הנדרש.
52
האם אפשר להשתמש בבצק מספר 1 לטארטלטים וקלתיות?
51
יצא מדהים-אופציה מספר 2 .תודה רבה.
האם אפשרי לגלגל את הבצק הזה לגלילה ולמלות בפרג
50
הכנתי את מתכון מספר 2 גם השנה ולמילוי שמתי כל מיני דברים חלק עם חלבה ,חלק עם שוקולד , חלק עם ריבת ענבים...»»
49
ראובן מ. (עורך)
אין צורך למרוח, אבקת סוכר לאחר צינון מספיקה. אין חובה לעטוף בקירור
47
ראובן מ. (עורך)
בצק 2 הוא קלאסי יותר
46
מה ממולץ מבחינתך ללקוחותיך בצק 1 או 2 ????
45
ראובן מ. (עורך)
ניתן להכין מראש ולשמור בקירור- ההתיחסות היא כמו למרגרינה או חמאה, כך שתלוי בקירור, יהיה צורך לעבד מעט...»»
44
אלך על אופציה 2 -נראה בצק מושלם.
כמה שאלות:
ניתן להכין את הבצק יום לפני בערב ולהכניס למקרר...»»
43
ציון 10
הכנתי את בצק מספר 2 והוא פשוט יצא מעולה ..אני מכינה כבר שנים אזני המן ואלו המוצלחים ביותר.
42
ראובן מ. (עורך)
יש להדק היטב את הקפלים כדי שלא ייפתחו. אם אבקת האפיה חזקה מדי (יחס) אם תנסה להתפיח את הבצק יתר על המידה,...»»
41
עשיתי את העוגיות מבצק 1, והוא היה יבש קצת אז הוספתי כרבע כוס מים קרים ולשתי ואז הוא התחבר טוב.והכנתי...»»
40
ראובן מ. (עורך)
יחס עודף של קמח או לישה לא נכונה. כמות השומן (חלמון/חמאה) חייבת להיות נכונה, במקרה של אי הילכדות הבצק...»»
39
עשיתי את בצק מס' 1. לשתי ידנית ולא השתמשתי במיקסר. הבצק יצא יבש לגמרי ואי אפשר היה לעבוד איתו כי הוא נשבר. מה הסיבה לדעתך?
38
ראובן מ. (עורך)
אפשר להשתמש בסילאן או מחית תמרים. אפשר גם לוותר.
37
האם ניתן להחליף את הדבש במשהו אחר או להסיר אותו מדובר במלית פרג
36
ראובן מ. (עורך)
בצק מס' 1 למעלה. קמח תופח מכיל כבר "אבקת אפייה".
35
לאיזה בצק עם אבקת אפייה אתה מתכוון? האם תוכל לקשר אותי למתכון רלוונטי
תודה
34
ראובן מ. (עורך)
כבר עדיף לחפש מתכון מתאים אחר. הבצק עם אבקת האפייה יכול להתאים. קשה לגלגל בצק פריך, יש לנהוג בעדינות.
31
ראובן מ. (עורך)
פרג טחון זה הטעם המקורי. לא טחון משמש למטרה אחרת (ציפוי).
30
ראובן מ. (עורך)
מה הטעם להכין בצק פריך לעתיד? אני מכין בצק לאזני המן בקערה וידנית, עניין של דקות.
אפשר ורצוי שיהיה...»»
29
לאבי שלום
האם אפשר להשתמש בפרג לא טחון
או שעדיף טחון
תודה וחג שמח
28
אבי שלום,
האם ניתן להקפיא בצק פריך?
27
ראובן מ. (עורך)
בכל מיץ אחר או חלב. או לחפש מתכון אחר.
26
האם יש אפשרות להחליף את מיץ התפוזים בנוזל אחר?
25
ראובן מ. (עורך)
כנראה הבצק לא היה קר. אם לוקח יותר מדי זמן להכין את העוגיות, עדיף לרדד ולקרר, או להחזיר את המגש לקירור...»»
24
לא יצא לי טוב. הבצק היה מעובד נהדר, אבל באפיה הכל נפתח לי. וזה אחרי שממש הידקתי את כל הקצוות. מה יכולה להיות הסיבה?
23
ראובן מ. (עורך)
מעט קמח
22
כשפותחים את הבצק לרידוד, מה לשים על המשטח? שמן או מעט קמח?
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
20
שלום אבי, למתכון מס' 1 האם צריך להמיס את המרגרינה? אני מכינה בצק ביד לא בבלנדר. תודה, דני א. ה.
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא אבל ניתן להחליף בחמאה.
18
אבי שלום!
האם אפשר להשתמש במתכון זה בשמן במקום במרגריה ?
אודה לך
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רצוי במרגרינה ללא מלח ורצוי רגילה ולא למריחה.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם מצוין רק "קמח" זה קמח רגיל.
15
היי אבי,
הבצק מס' 2 הוא עם קמח רגיל או תופח?
תודה
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, תחליף לקמח תופח עם סודה לשתיה צריך להכיל חומר חומצי או בתערובת הקמח (קרם טרטר) או באחד המרכיבים בבצק...»»
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש בצק פריך עם אבקת אפיה ויש ללא, תלוי במתכון.
12
שכחתי.... האם זה נכון להכין קמח תופח ככה 140 גרם קמח + 7.5גרם אבקת סודה + 3.5גרם מלח?
11
האם כן צריך אבקת אפיה לאוזני המן . או לא צריך אבקת אפיה (בבצק פריך).
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יופי, שמח שהצליח וטעים לך, פורים שמח.
9
ציון 10
לאבי פורים שמח. הכנתי את האזני המן עם בצק מס' 2. וזה יצא פשוט טעים ומוצלח.הבצק נוח לעיבוד ועדין פשוט...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לאיזה בצק התכוונת?

אם הבצק מתפרק ברידוד משמע היו חסרים מעט נוזלים - כף או שתיים מים קרים.
7
הכנתי אוזני המן אבל הבצק לא יצא משהו. עשיתי בדיוק לפי מה שכתוב. מה שקרה הוא שלפני האפייה הוא ממש מתפרק ולא יציב כ"כ
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ענין של טעם אישי, שניהם מצוינים, המרקם שונה.
5
מה עדיף? בצק שמרים או פריך??
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראי את המתכון הראשון מעלה, תחליפי את החלמון בביצה שלמה ותוסיפי יותר קמח עד לקבלת בצק אחיד, כמות הסוכר...»»
3
המשך לשאלה 1

אם היחס של המלטיטול לסוכר הוא 1:1 אז להגדיל קמח וביצה. אבל האם אני רוצה להשאר אם...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בשימוש מלטיטול יש להוסיף יותר קמח וביצה לבצק.
1
היי

עשיתי אזני המן ללא סוכר(עם מלטיטול) אבל כשהם יוצאים מהתנור הם קצת מאבדים את צורתם הזקופה...»»
אזני המן מבצק פריך By , 2005-03-29T04:34:58+02:00 אזני המן מבצק פריך Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - אוזן המן הוא מאפה העשוי מבצק מתוק וממולא בפרג, שוקולד או במילוי אחר. הוא נפוץ במיוחד בקרב יהודים עקב המנהג לאוכלו בחג הפורים ולצרף אותו למשלוחי המנות לרגל החג, על שמו של המן הרש... Instructions: לערבב את כל החומרים הבצק לבצק רך, לקרר כשעתיים במקרר. לערבב את חומרי המילוי למעט פרורי הלחם בסיר-קטן על אש נמוכה, להסיר מהאש ולהוסיף את פרורי הלחם, לצנן. ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר