אזני המן מבצק פריך
* צילום: מורית מנשורוף

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[5 מדרגים]
מרכיבים
אוזן המן הוא מאפה העשוי מבצק מתוק וממולא בפרג, שוקולד או במילוי אחר. הוא נפוץ במיוחד בקרב יהודים עקב המנהג לאוכלו בחג הפורים ולצרף אותו למשלוחי המנות לרגל החג, על שמו של המן הרשע. מקורו של המאפה במרכז אירופה.
לבצק(1):
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 200 גר' מרגרינה
- 2 כפות סוכר
- 1 חלמון
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף גרידת קליפת תפוז
- קורט מלח
- 200 גר' חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס פרג טחון טרי
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות פרורי-לחם
דרך הכנה
- לערבב את כל החומרים הבצק לבצק רך, לקרר כשעתיים במקרר.
- לערבב את חומרי המילוי למעט פרורי הלחם בסיר-קטן על אש נמוכה, להסיר מהאש ולהוסיף את פרורי הלחם, לצנן.
- לרדד את הבצק על משטח-מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, ולקרוץ עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ, להניח כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ולסגור ולהדק היטב לצורת אוזן המן.
- להניח על נייר אפיה בתבנית, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בנוני כ-20 דקות או עד להשחמה קלה בלבד.
- להוציא ולצנן על רשת. לפזר אבקת סוכר מעל.
למלית ערמונים:
200 גר' ערמונים
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 1 כפות סוכר
קורט מלח
מקלפים את הערמונים ומבשלים במים עד להתרככות.
מרסקים במעבד מזון לפירורים עדינים, מבשלים בשמנת המתוקה עם הסוכר וקורט מלח עד להסמכה, מסירים מהאש ומצננים. מניחים כמות של כפית בכל אוזן המן.
למליות נוספות:
מלית אגוזים
מלית קקאו ושוקולד
מלית ממרח חלבה
מלית תמרים ואגוזים
מלית קקאו ואגוזים
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


66
60
56
50
48
44
43
ציון 10
41
39
33
32
ציון 10
24
20
9
ציון 10
7
3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי