רולדת בשר ארגנטינאית Matambre
גליל בשר ממולא בירקות בבישול איטי, מאכל ארגנטיאי פופולרי.


1 קג' בשר כסל (נקרא גם "פלדה" או Flank)
1/2 כוס חומץ יין אדום
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית טימין יבש
250 גר' תרד טרי שטוף ומסונן
6 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים לאורך
4 ביצים קשות חתוכות לרבעים לאורך
1 בצל אדום גדול פרוס לטבעות
1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל
3 כוסות מרק בשר
מים לפי הצורך
מבקשים מהקצב או פורסים בבית בסכין חדה לעובי הבשר ליחידה שטוחה בעובי 1 ס"מ בערך, מניחים בין יריעות ניילון ומשטחים מעט. מניחים את הבשר בתבנית גדולה ויוצקים את החומץ עליו, מפזרים את השום והטימין באופן שווה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-3 שעות.
מוציאים את הבשר מהמישרה, מניחים ומשטחים על שולחן, מפזרים את התרד על הבשר באופן אחיד, מניחים את רבעי הגזר על הבשר במרחקים שווים הפוך לכיוון סיבי הבשר, מפזרים את הביצים והבצל באופן שווה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מגלגלים את הבשר לרולדה בכיוון הפוך לסיבים, מהדקים מעט וקושרים עם חוט את הרולדה במרחקים של 3 ס"מ ומבצעים קשר בכל סיבוב.
מניחים את הרולדה בכלי חסין אש עמוק שיכול להכילה, יוצקים את מרק הבשר לכלי ומוסיפים מים אם צריך עד לגובה 1/3 הרולדה, מכסים במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לשעה.
מוציאים ומצננים מעט, מסירים את חוט הקשירה ופורסים למנות בעובי 4 ס"מ.
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- טראפל שוקולד לבן [אבי מ.] -
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- לחמניות בצל [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"