פאי פרג

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» או קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאד
1 כפית גרידת קליפת לימון
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית תמצית וניל
למלית:
1 כוס חלב
1/2 1 כוסות פרג טחון
1 כף חמאה
1/3 כוס צימוקים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כפות מיץ לימון טבעי
דרך הכנה
- מערבבים את כל החומרים לבצק בקערת מערבל עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים לשני חלקים.
- מרדדים את מחצית הבצק לעיגול בגודל תבנית פאי, תחתית ודפנות, או לגודל תבנית אפיה קפיצית באותו גודל, תחתית + 3 ס"מ על הדפנות.
- להכנת המלית, מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד כ- 5 דקות ומצננים.
- מורחים את המלית על הבצק בתבנית בשכבה אחידה. מרדדים את חלק הבצק הנותר, חותכים פסים ברוחב 2 ס"מ ומניחים שתי וערב על המלית.
- מורחים מעט ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות או עד להשחמה קלה של הבצק.
- מוציאים ומצננים בתבנית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה