חציל פרמזן
מאפה שכבות חציל, רוטב פסטו, עגבניות וגבינה.
4 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים(8 פרוסות)
6 כפות רוטב פסטו מוכן
4 כפות פירורי לחם
3 עגבניות
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
150 גר' גבינת מוצרלה פרוסה
6 כפות רוטב פסטו מוכן
4 כפות פירורי לחם
3 עגבניות
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
150 גר' גבינת מוצרלה פרוסה
דרך הכנה
- פורסים כל חציל לאורכו ל-4 פרוסות, מורחים מעט שמן זית משני הצדדים.
- קולים בתנור מתחת לגריל עד להשחמה קלה וריכוך.
- מערבבים את פירורי הלחם עם רוטב הפסטו.
- קולפים את העגבניות ע"י טבילה במים חמים לדקה, מסלקים את הגרעינים וקוצצים, מערבבים עם כף שמן זית מלח ולפלפ שחור גרוס.
- הרכבת המנה, מסדרים 4 פרוסות חצילים בתבנית לכיסוי תחתיתה, מורחים את רוטב הפסטו בשכבה עבה על כל פרוסה, בוזקים מעל גבינת פרמזן, מורחים שכבת רוטב עגבניות ומניחים עוד פרוסת חציל.
- מניחים מעל את פרוסות גבינת המוצרלה ואופים בתנור שחומם לחום גבוה כ-15 דקות.
מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד