כופתאות בצק לצלי
תוספת מצוינת לצלי עוף או בקר ברוטב.

בישול ואפיה

קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
4 כפות שמן
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן
8 כפות מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 פרוסות לחם לבן ישן בעובי 1 ס"מ
4 כפות שמן
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן
8 כפות מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 פרוסות לחם לבן ישן בעובי 1 ס"מ
דרך הכנה
- מסירים מפרוסות הלחם את הקרום וחותכים אותם לקוביות של 1 ס"מ, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים בצד.
- מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה, אם חסר שמן מוסיפים מעט.
- מנפים בקערה את הקמח ואבקת אפיה, מוסיפים את הביצים, המלח, המים, הבצל,
השמן הטיגון והפטרוזילה, מערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. - מוסיפים את קוביות הלחם המטוגנות לקערת הבצק ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד להבלעת הקוביות בבצק.
- מניחים את הבצק מכוסה במקרר לשעה.
- מחממים מים בגובה 15 ס"מ עם 1 כפית מלח בסיר עמוק, מביאים לרתיחה.
- יוצרים כופתאות בקוטר 6 ס"מ בעזרת ידיים משומנות ומטילים בעדינות למים הרותחים.
- מבשלים כ-15 דקות בסיר מכוסה, לא לבשל בצפיפות, הכופתאות יצופו על פני המים, מוציאים בכף מחוררת לצלחת.
- בעזרת סכין חדה ורטובה פורסים כל כופתאה ל-3, מניחים כופתאה פרוסה אחת או יותר בצלחת ההגשה ליד הצלי ויוצקים מעט מרוטב הצלי על הפרוסות.
הערות
- לא להחליף את קוביות הלחם המטוגנות בקרוטונים קנויים!
- חשוב לחתוך את הלחם לקוביות קטנות!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- Pissaladiere טארט בצל [אבי מ.] -
- טארט תפוחים במלית שקדים [אבי מ.] -
- רוטב גבינת רוקפור לסלט [אבי מ.] -
- גלילי שקדים מטוגנים [אבי מ.] - יווני
- מרק ירקות עשיר והפתעות בריאות [שרה יונוביץ] - לימים קרים מרק עשיר של ירקות עם הפתעות
- עוגת שוקולית [חולה על אפיה] - עוגת שוקולית קלת הכנה
- עוגיות לימון פקאן [אבי מ.] -