עוגת פאדג', גבינה וגנאש שוקולד

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לתחתית:
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1 כף סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
לשכבת הפאדג':
1/2 כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
2 ביצים
1 חלמון
1/4 1 כפיות תמצית וניל
שכבת הגבינה:
350 גר' גבינת שמנת (לא גבינה אחרת)
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
גנאש:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות פירורי ביסקויט
1 כף סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
לשכבת הפאדג':
1/2 כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
2 ביצים
1 חלמון
1/4 1 כפיות תמצית וניל
שכבת הגבינה:
350 גר' גבינת שמנת (לא גבינה אחרת)
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
גנאש:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני.
- מכינים את הבסיס, מערבבים את פירורי הביסקויט עם הסוכר והחמאה המומסת,
- משטחים בתבנית 26 או 24 מרופדת בנייר אפיה.
- לשכבת הפאדג', מנפים בקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
- ממיסים את החמאה עם השוקולד מניחים בצד.
- טורפים את הביצים, החלמון, הסוכר ותמצית הוניל ומוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים היטב, מוסיפים את הקמח המנופה ובוחשים.
- יוצקים על תחתית הפירורים בתבנית ומכניסים לאפיה של 15 דקות עד שהתערובת מתייצבת, מוציאים מהתנור.
- שכבת הגבינה, בזמן אפית שכבת הפדג' מערבבים את הגבינה עם הסוכר, הביצה ותמצית הוניל.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים על שכבת הפאדג' האפויה ומחליקים.
- אופים עוד כ-20 דקות או עד להתייצבות שכבת הגבינה, מוציאים מהתנור.
- שכבת הגנאש, בזמן אפית שכבת הגבינה מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים 3 דקות, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- יוצקים את הגנאש על שכבת הגבינה ומאחסנים את העוגה במקרר.
- מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה.
הערות
- לשים לב, נפלה טעות הקלדה בכמויות לתחתית ותוקן, לא 180 גר' חמאה אלא רק 100 גר'.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- עוגיות פיננסייר [אבי מ.] - מיני עוגות שקדים צרפתיות רכות.
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד במילוי קצפת [אבי מ.] - עוגת כושית קלת הכנה במלית קצפת
- ריבת בצל [אבי מ.] -
- לחמניות קוטג' [אבי מ.] - לחמניות רכות עם גבינת קוטג'.
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק