עוגת גבינה וערמונים

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבסיס:
2 ביצים
60 גר' סוכר
60 גר' קמח
למלית:
600 גר' גבינת שמנת (לא כל גבינה אחרת)
3/4 כוס סוכר
400 גר' מחית ערמונים
500 גר' שמנת מתוקה
שמנת מתוקה מוקצפת
דרך הכנה
- מחממים תנור לחום בינוני, מרפדים 2 תבניות 24 בנייר אפיה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד להכפלת הנפח וקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מנפים את הקמח על הקציפה ומקפלים בעדינות.
- מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומחליקים, אופים כ-12 דקות עד להזהבה, העוגות צריכות להיות קפיציות למגע, מוציאים ומצננים על רשת.
- מוציאים את העוגות מהתבניות ומקררים, מניחים שכבת טורט בתבנית 24 עם תחתית
מתפרקת. - מקציפים את הגבינה בקערת המיקסר כדקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות.
- מועכים מעט את מחית הערמונים ומוסיפים אותה במנות לתערובת, מעט כל פעם תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת.
- יוצקים מחצית מכמות המוס על העוגה בתבנית, חותכים את שכבת הטורט השניה לעיגול בקוטר 22 ס"מ ומניחים על המוס, יוצקים מעל את יתרת המוס ומחליקים.
- מכניסים למקרר למשך 12 שעות לפחות, מוציאים מהתבנית ומצפים בשמנת מתוקה מוקצפת.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.