עוגת תותים וקצפת
10 מנות
או הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק תופין:
3 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
למלית הקצפת:
2 כפיות ג'לטין
2 כפות מים
500 מיל' שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס אבקת סוכר
3 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
למלית הקצפת:
2 כפיות ג'לטין
2 כפות מים
500 מיל' שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס אבקת סוכר
1 קג' תות שדה שטוף
דרך הכנה
- מסלקים מהתותים את העוקצים, שוטפים, מסננים ומניחים ליבוש, חוצים כל תות לשניים לאורכו. מניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית קפיצית 26.
- להכנת הטורט, מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים עם המים החמים לתערובת
קצפית, מוסיפים את תמצית הוניל והסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת
בהירה ותפוחה. - מנפים את הקמח עם אבקת האפיה.
- מוסיפים את תערובת הקמח המנופה לתערובת בקיפול תוך כדי ניפוי מעל.
- בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת ויוצקים לתבנית, מחליקים.
- מכניסים לאפיה של 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות על רשת צינון, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- כשהעוגה קרה חוצים את העוגה לרוחבה, מניחים מחצית בתוך תבנית האפיה, מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- מסדרים את התותים בצפיפות על התחתית כשבסיסם על התחתית האפויה, יוצקים מעל את הקצפת (בהמשך) ומכסים את התותית, שומרים מעט קצפת לציפוי העוגה.
- חתוכים את שכבת הטורט הנותרת לקוטר קטן ב-2 ס"מ מהיקף התבנית, מניחים מעל הקצפת, מורחים את יתרת הקצפת מעל ומחליקים, מזלפים שושני קצפת ונועצים חצי תות בכל זילוף.
- מכניסים לקירור ל-4 שעות לפחות, מוציאים מהתבנית ומסירים את השקף.
- להכנת הקצפת, ממיסים את הג'לטין במים, מניחים לתפיחה וריכוך, מחממים במיקרוגל או בבן-מרי עד להמסה מוחלטת, מצננים מעט.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הג'לטין המצונן ומקציפים עוד 30 שניות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -