סלט ארטישוק ופסטה

6 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
6 ארטישוקים צעירים וטריים
1/4 כוס מיץ לימון
230 גר' פסטה פנה
1/2 כוס מיץ עגבניות
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 1 כף יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 כוס זיתי קלמטה
2 כפות צלפים
1/2 כוס גבינת פטה (לבחירה)
1/4 כוס מיץ לימון
230 גר' פסטה פנה
1/2 כוס מיץ עגבניות
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 1 כף יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 כוס זיתי קלמטה
2 כפות צלפים
1/2 כוס גבינת פטה (לבחירה)
דרך הכנה
- קוטמים את גבעולי הארטישוק, קולפים את העלים הגסים חושפים את הלבבות הצהובים-ירוקים ומוציאים את הליבה השעירה, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים.
- בקערה בינונית מערבבים 1/4 כוס מיץ לימון עם 2 כוסות מים וטובלים את הלבבות למניעת השחרה.
- מסננים, מאדים כעשרים דקות את הארטישוקים בסיר אידוי עד לריכוך.
- בסיר רחב מביאים לרתיחה 2 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, מבשלים את הפסטה כ-10 דקות עד לדרגת אל-דנטה מסננים שוטפים במים קרים ומסננים שוב.
- להכנת הרוטב: מכניסים את מיץ העגבניות, שמן הזית, מיץ הלימון, השום, פטרוזיליה, בזיליקום, מלח ופלפל והעגבניות המרוסקות למעבד מזון או בלנדר וטוחנים כ-30 שניות עד קבלת מחית חלקה.
- מערבבים ביחד את לבבות הארטישוק, הפסטה, צלפים, זיתים וגבינת פטה בקערה סלט גדולה.
- יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת