סלט ארטישוק ופסטה

6 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» סלטים» או ארוחה קלה
מרכיבים
6 ארטישוקים צעירים וטריים
1/4 כוס מיץ לימון
230 גר' פסטה פנה
1/2 כוס מיץ עגבניות
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 1 כף יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 כוס זיתי קלמטה
2 כפות צלפים
1/2 כוס גבינת פטה (לבחירה)
1/4 כוס מיץ לימון
230 גר' פסטה פנה
1/2 כוס מיץ עגבניות
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 1 כף יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 כוס זיתי קלמטה
2 כפות צלפים
1/2 כוס גבינת פטה (לבחירה)
דרך הכנה
- קוטמים את גבעולי הארטישוק, קולפים את העלים הגסים חושפים את הלבבות הצהובים-ירוקים ומוציאים את הליבה השעירה, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים.
- בקערה בינונית מערבבים 1/4 כוס מיץ לימון עם 2 כוסות מים וטובלים את הלבבות למניעת השחרה.
- מסננים, מאדים כעשרים דקות את הארטישוקים בסיר אידוי עד לריכוך.
- בסיר רחב מביאים לרתיחה 2 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, מבשלים את הפסטה כ-10 דקות עד לדרגת אל-דנטה מסננים שוטפים במים קרים ומסננים שוב.
- להכנת הרוטב: מכניסים את מיץ העגבניות, שמן הזית, מיץ הלימון, השום, פטרוזיליה, בזיליקום, מלח ופלפל והעגבניות המרוסקות למעבד מזון או בלנדר וטוחנים כ-30 שניות עד קבלת מחית חלקה.
- מערבבים ביחד את לבבות הארטישוק, הפסטה, צלפים, זיתים וגבינת פטה בקערה סלט גדולה.
- יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק [אבי מ.] - שתי גירסאות.
- טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
- קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -