Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 03:24
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אוסובוקו עגל

מנה בשר איטלקית מעולה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 45482   

* תמונה להמחשה: By David Blaine (Flickr)], via Wikimedia Commons
אוסובוקו עגל
4 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 4 יחידות אוסובוקו עגל במשקל 200 גר' כ"א
  • מעט קמח
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 גזר קטן קלוף ומגורד גס
  • 1 גבעול סלרי קטן קצוץ דק
  • 20 גר' חמאה או מרגרינה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כף גרידת קליפת לימון
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס מרק בשר או עוף
  • 2 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
  • 3 עלי בזיליקום טרי קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°.
  2. ממיסים את החמאה או המרגרינה עם השמן במחבת רחבה בעלת ידית מתכת ומכסה, מקמחים מעט את חתיכות הבשר ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים, מוציאים לצלחת, מוסיפים את הבצל לסיר, מטגנים עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את הגזר, הסלרי, גרידת הלימון, היין, המרק, העגבניות הקצוצות, הבזיליקום והפטרוזיליה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מחזירים את חתיכות הבשר לסיר, מוסיפים עוד מרק עד לכיסוי חתיכות הבשר ומכסים במכסה.
  4. מכניסים לתנור למשך כשעתיים או עד שהבשר מתרכך, בזמן הבישול בודקים ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים או מרק.
    טיפ: כדאי לקשור היטב בחוט בהיקף כל חתיכת בשר למניעת התפרקות הבשר, מסירים את החוט לפני ההגשה.
    מגישים בתוספת מחית תפו"א או אורז לבן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
30
זה פשוט מתכון מנצח. קל להכנה , חגיגי, עשיר בניחוחות וטעמים. עשיתי בסדר שעבר וכולם ליקקו את האצבעות. הכנתי...»»
29
ראובן מ. (עורך)
27
tommf (מקצוענ/ית)
שימוש בצלי כתף הוא נהדר, אך זה לא אוסובוקו - זהו צלי טוב. פרוש האוסובוקו הוא חתך רוחב של שוק החיה.
26
ציון 10
עשיתי את המתכון כמה פעמים, אני משתמש בצלי כתף שאני שולק כשעתיים כגוש ואחר כך חותך לפרוסות ויוצא פשוט מעדן
25
תגובה ולמיכלאליאת מבקשת אוסובוקו גם אני גרה בחו"ל ויש עגל זה ויל osbuko veal shin
אחלה מנה זו
23
אוסובוקו זה שם הבשר אן המנה ?ומה הוא נקרא בשפת הרחוב?
22
ציון 10
יצא מעולה וזכה לתגובות נפלאות בסדר !
21
ראובן מ. (עורך)
מוסיפים את ציר המרק כתיבול, בהתאם לצורך/כיסוי
20
למה הכוונה למלא את הסיר במרק עוף ?
19
ראובן מ. (עורך)
אפשר מעט חמאה מומסת עם מיץ לימון, או מיץ רימון, או לוותר בכלל.
18
יש לי שאלה. לבעלי אסור אלכוהול, האם אפשר להכין את אוסובוקו בלי יין או להחליף אותו במשהו לא אלכוהולי?
17
סליחה על הבורות, אוסובוקו עגל- באיזה חלק של
העגל מדובר (מתגוררת בחול ואיני יודעת מה לבקש מהקצב)?
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
וודאי שאפשר, לבשל בתחילה כחצי שעה על חימום גבוה, להעביר לנמוך ולהשאיר לכמה שעות עד לריכוך, תלוי בסוג...»»
15
שלום אבי, אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לבשל מההתחלה את הבשר בסיר לבישול איטי? ואני רוצה עוד מתכון אם אפשר...»»
14
מלי58 (מנוסה)
אבי שלום,

מעדן שחבל על הזמן.
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
החום צוין במתכון, וודאי שמתאים לילדים, הבשר רך.
12
בכמה מעלות בתנור?
האם בשר זה מתאים לילדים?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להכין בסיר חרס עם ציפוי פנימי.

חוט מיוחד שניתן לרכוש בחנויות מתמחמות או חוט שפגאט.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפפשר עם כל בשר צלי בעיקרון, הייחוד של התבשיל הזה הוא בשימוש בבשר זה עם העצם במרכז שמוסיפה טעם מיוחד.
9
שלום
יצא נפלא.האם יש אפשרות לעשות את התבשיל עם בשר אחר.אם כן מה המלצתך
תודה
8
אבי, עוד שאלות של מתחילים...
האם אפשר להשתמש בסיר חרס לתנור?
ובאיזה חוט משתמשים ואיך עושים את זה בדיוק?
6
בשלנית מתחילה-מה הכוונה מרק?,האם צריך להיות בשלן מנוסה כדי להצליח להכין את המנה הזאת?
5
לאבי סוף הדרך .
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לבריאות
3
אבי, חבל על הזמן. מ-ע-ד-ן . יצא משהו משהו.
תודה, תודה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם הכלי מספיק גדול כדי להכיל את הפרוסות בשכבה אחת ועוד נפח כפול (בגובה) מעל אין בעיה.
1
אבי, שאלה אולי קצת.......
ניתן להשתמש בסיר "קורנינג" עם מכסה (הוא הרי גם לכיריים ולתנור, או שרצוי מתכת ?
אוסובוקו עגל By , 2005-03-29T00:27:12+02:00 אוסובוקו עגל מנה בשר איטלקית מעולה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 יחידות אוסובוקו עגל במשקל 200 גר' כ"א מעט קמח 1 בצל קטן קצוץ 1 גזר קטן קלוף ומגורד גס 1 גבעול סלרי קטן קצוץ דק... Instructions: מחממים את התנור ל-180°. ממיסים את החמאה או המרגרינה עם השמן במחבת רחבה בעלת ידית מתכת ומכסה, מקמחים מעט את חתיכות הבשר ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים, מוציאים לצל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר