אוסובוקו עגל
מנה בשר איטלקית מעולה.
* תמונה להמחשה: By David Blaine (Flickr)], via Wikimedia Commons
4 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 4 יחידות אוסובוקו עגל במשקל 200 גר' כ"א
- מעט קמח
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 גזר קטן קלוף ומגורד גס
- 1 גבעול סלרי קטן קצוץ דק
- 20 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כף גרידת קליפת לימון
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כוס מרק בשר או עוף
- 2 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
- 3 עלי בזיליקום טרי קצוץ
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°.
- ממיסים את החמאה או המרגרינה עם השמן במחבת רחבה בעלת ידית מתכת ומכסה, מקמחים מעט את חתיכות הבשר ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים, מוציאים לצלחת, מוסיפים את הבצל לסיר, מטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את הגזר, הסלרי, גרידת הלימון, היין, המרק, העגבניות הקצוצות, הבזיליקום והפטרוזיליה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מחזירים את חתיכות הבשר לסיר, מוסיפים עוד מרק עד לכיסוי חתיכות הבשר ומכסים במכסה.
-
מכניסים לתנור למשך כשעתיים או עד שהבשר מתרכך, בזמן הבישול בודקים ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים או מרק.
טיפ: כדאי לקשור היטב בחוט בהיקף כל חתיכת בשר למניעת התפרקות הבשר, מסירים את החוט לפני ההגשה.
מגישים בתוספת מחית תפו"א או אורז לבן.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג