סלט פסטה יווני

6 מנות
הכנה וקירור
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
450 גר' פסטה פוזילי/רוטיני
450 גר' חזה עוף
3 גבעולי סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
80 גר' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
120 גר' גבינת פטה מסוננת ומפוררת*
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
לרוטב:
1/2 כוס מיונז
2 כפות קטשופ
1 כף חומץ רגיל
2 כפות סוכר
1 מלפפון חמוץ קצוץ דק מאד
1 כף בצל קצוץ דק מאד
1/8 כפית מלח
2 ביצים קשות מגורדות על מגרדת דקה
1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק מאד
קורט פלפל שחור
2-3 טיפות טבסקו (לא חובה)
*לשומרי כשרות - ניתן להחליף בטופו מפורר
450 גר' חזה עוף
3 גבעולי סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
80 גר' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
120 גר' גבינת פטה מסוננת ומפוררת*
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
לרוטב:
1/2 כוס מיונז
2 כפות קטשופ
1 כף חומץ רגיל
2 כפות סוכר
1 מלפפון חמוץ קצוץ דק מאד
1 כף בצל קצוץ דק מאד
1/8 כפית מלח
2 ביצים קשות מגורדות על מגרדת דקה
1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק מאד
קורט פלפל שחור
2-3 טיפות טבסקו (לא חובה)
*לשומרי כשרות - ניתן להחליף בטופו מפורר
דרך הכנה
- מבשלים את חזה העוף במים בתוספת עלה דפנה אחד, מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל כ-5 דקות, מסננים. (ניתן לטגן במחבת במעט שמן במקום הבישול במים)
מצננים וחותכים לקוביות. - מבשלים את הפסטה במים לפי ההוראות ומסננים ודרגת אל-דנטה.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- להכנת הרוטב, מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.
- מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר ל-4 שעות לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם להמסת הסוכר.
הערות
- כדאי להשתמש רק בחצי מכמות הרוטב ואת השאר להגיש לשולחן לשימוש הסועדים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת