סלט פסטה יווני
6 מנות
הכנה וקירור
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
מרכיבים
450 גר' פסטה פוזילי/רוטיני
450 גר' חזה עוף
3 גבעולי סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
80 גר' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
120 גר' גבינת פטה מסוננת ומפוררת*
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
לרוטב:
1/2 כוס מיונז
2 כפות קטשופ
1 כף חומץ רגיל
2 כפות סוכר
1 מלפפון חמוץ קצוץ דק מאד
1 כף בצל קצוץ דק מאד
1/8 כפית מלח
2 ביצים קשות מגורדות על מגרדת דקה
1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק מאד
קורט פלפל שחור
2-3 טיפות טבסקו (לא חובה)
*לשומרי כשרות - ניתן להחליף בטופו מפורר
450 גר' חזה עוף
3 גבעולי סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
80 גר' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
120 גר' גבינת פטה מסוננת ומפוררת*
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
לרוטב:
1/2 כוס מיונז
2 כפות קטשופ
1 כף חומץ רגיל
2 כפות סוכר
1 מלפפון חמוץ קצוץ דק מאד
1 כף בצל קצוץ דק מאד
1/8 כפית מלח
2 ביצים קשות מגורדות על מגרדת דקה
1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק מאד
קורט פלפל שחור
2-3 טיפות טבסקו (לא חובה)
*לשומרי כשרות - ניתן להחליף בטופו מפורר
דרך הכנה
- מבשלים את חזה העוף במים בתוספת עלה דפנה אחד, מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל כ-5 דקות, מסננים. (ניתן לטגן במחבת במעט שמן במקום הבישול במים)
מצננים וחותכים לקוביות. - מבשלים את הפסטה במים לפי ההוראות ומסננים ודרגת אל-דנטה.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- להכנת הרוטב, מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.
- מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר ל-4 שעות לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם להמסת הסוכר.
הערות
- כדאי להשתמש רק בחצי מכמות הרוטב ואת השאר להגיש לשולחן לשימוש הסועדים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד