מרובעי צימוקים בטעם לימון
* תמונה להמחשה By Joe Foodie, via Wikimedia Commons

24 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
2 כוסות צימוקים כהים ללא גרעינים
1 קופסה חלב מרוכז ממותק(400 גר')
1 כף מיץ לימון
1 כף גרידת קליפת לימון
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/3 1 כוסות דחוסות סוכר חום
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 קופסה חלב מרוכז ממותק(400 גר')
1 כף מיץ לימון
1 כף גרידת קליפת לימון
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/3 1 כוסות דחוסות סוכר חום
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני.
-
מחממים בסיר את הצימוקים, החלב המרוכז, מיץ הלימון וקליפת הלימון עד לרתיחה,
מסירים מהאש ומניחים לצינון. - בקערה מערבבים את החמאה, הסוכר החום ותמצית הוניל, בוחשים היטב.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, פתיתי שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים לתערובת אחידה, שומרים 2 כוסות תערובת בצד.
- משטחים את יתרת התערובת בתבנית 33x22 ומהדקים, יוצקים מעל את תערובת הצימוקים ומפזרים את יתרת התערובת שנשמרה בצד מעל באופן אחיד.
- מכניסים לאפיה של 25-30 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב.
- מוציאים, מצננים וחותכים למרובעים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת נס קפה וברנדי [חנהל'ה] - עוגה נ ה ד ר ת - מומלץ להגיש יום לאחר ההכנה
- עוגת עוגיות מרנג וריבת חלב [אבי מ.] -
- עוגות שוקולד אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות ללא קמח במלית גנאש
- טרפלס תפוז [אבי מ.] - טרפלס שוקולד מריר בטעם תפוז
- עוגת סולת במילוי אגוזים [אבי מ.] - שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"
- ביסקוצו'ס - כעכים מלוחים [אבי מ.] - כעכי שמרים מלוחים, נקראים גם כעכים מזרחיים או כעק.
- הכנת בצק פאי [אבי מ.] - הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.