מרק עדשים ולימון יווני
* תמונה להמחשה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» מרקים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 2 כוסות עדשים ירוקות שטופים
- 3 כפות שמן זית
- 6 כוסות מרק ירקות (אפשר מאבקה)
- 1 עלה דפנה
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפיות כוסברה יבשה
- 2 כפיות כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 2 גזרים גדולים קצוצים
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט עד לשקיפות.
- מוסיפים את העדשים ומטגנים בערבוב עוד כדקה.
- מוסיפים את התבלינים והגזר ומטגנים עוד 3 דקות בערבוב.
- מוסיפים את המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-60 דקות עד לריכוך העדשים והגזר, מסירים מהאש ומוציאים את עלה דפנה.
- מעבירים לבלנדר ומעבדים לתערובת אחידה וחלקה.
- מחזירים לסיר ומחממים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את מיץ הלימון.
- מגישים חם עם לחם כפרי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.