כנאפה
גרסה נהדרת, המלית היא גבינת קוטג' בשונה מהגרסה הערבית שהיא במלית גבינת עיזים.
* By Carlosdisogra , via Wikimedia Commons

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
1/2 קג' איטריות קדאיף*
100 גר' חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן
1 ליטר חלב
6 כפות סולת
6 כפות סוכר
3 גביעים גבינת קוטג'
*איטריות בצק מיוחדות, דקות מאד ניתן להשיג במרכולים ארוז
בקופסה תוצרת יוון, במעדניות או בחנויות לחומרי אפיה.
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
דרך הכנה
- מפרידים מעט את איטריות הקדאיף ומניחים בקערה גדולה.
- מזלפים את השמן או החמאה על בצק הקדאיף ומעסים את האיטריות בעדינות בכדי לשמנם קלות.
- מחלקים את הבצק לשניים, משטחים מחצית בתבנית פיירקס בגודל 30X30ומהדקים קלות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175° ואופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים.
- להכנת המלית, מביאים את החלב לרתיחה קלה בסיר ומוסיפים את הסולת בזילוף תוך כדי בחישה מתמדת.
- מוסיפים את הסוכר תוך כדי בחישה עד להמסה, ממשיכים לבשל תוך בחישה עד שמתקבלת דייסת סולת סמיכה, מסירים מהאש.
- מוסיפים בבחישה את גבינת הקוטג' ומערבבים היטב.
- יוצקים את המלית על שכבת הקטאיף האפויה בתבנית.
- מכסים במחצית הנותרת ומהדקים קלות, מוודאים שכל שטח המלית כוסה באיטריות.
- אופים עד שהשיכבה העליונה משחימה.
- מוציאים, מצננים וחותכים למנות, ניתן לפזר על כל מנה מעט פיסטוק קלוף קצוץ.
- יוצקים מחצית מהסירופ על העוגה החמה, את היתרה יוצקים על כל מנה בזמן ההגשה.
- להכנת הסירופ (מכינים בזמן אפית העוגה), שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים בבחישה עדינה עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל ללא בחישה עוד כ-5 דקות עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיך מעט, מסירים מהאש ומצננים.
הערות
- להשתמש רק באיטריות קדאיף מיוחדות, לא כל תחליף של איטריות מכל סוג אחר.
- ניתן להוסיף לסירופ 1/2 כפית מי פריחת הדרים (מיי זאהר).
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ללא בצק [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קרה [אבי מ.] - עוגת גבינה גבוהה, גבינה וביצים בלבד.
- ריבה ללא סוכר [אבי מ.] -
- חצילים בחומץ של סבתא דייזי [tommf] - כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם
- אגרול פילו במלית עוף וירקות [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד לפסח 8 דקות במיקרוגל [סילביאן] -
- מוסקה [אבי מ.] -