כנאפה
גרסה נהדרת, המלית היא גבינת קוטג' בשונה מהגרסה הערבית שהיא במלית גבינת עיזים.
* By Carlosdisogra , via Wikimedia Commons
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
1/2 קג' איטריות קדאיף*
100 גר' חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן
1 ליטר חלב
6 כפות סולת
6 כפות סוכר
3 גביעים גבינת קוטג'
*איטריות בצק מיוחדות, דקות מאד ניתן להשיג במרכולים ארוז
בקופסה תוצרת יוון, במעדניות או בחנויות לחומרי אפיה.
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
דרך הכנה
- מפרידים מעט את איטריות הקדאיף ומניחים בקערה גדולה.
- מזלפים את השמן או החמאה על בצק הקדאיף ומעסים את האיטריות בעדינות בכדי לשמנם קלות.
- מחלקים את הבצק לשניים, משטחים מחצית בתבנית פיירקס בגודל 30X30ומהדקים קלות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175° ואופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים.
- להכנת המלית, מביאים את החלב לרתיחה קלה בסיר ומוסיפים את הסולת בזילוף תוך כדי בחישה מתמדת.
- מוסיפים את הסוכר תוך כדי בחישה עד להמסה, ממשיכים לבשל תוך בחישה עד שמתקבלת דייסת סולת סמיכה, מסירים מהאש.
- מוסיפים בבחישה את גבינת הקוטג' ומערבבים היטב.
- יוצקים את המלית על שכבת הקטאיף האפויה בתבנית.
- מכסים במחצית הנותרת ומהדקים קלות, מוודאים שכל שטח המלית כוסה באיטריות.
- אופים עד שהשיכבה העליונה משחימה.
- מוציאים, מצננים וחותכים למנות, ניתן לפזר על כל מנה מעט פיסטוק קלוף קצוץ.
- יוצקים מחצית מהסירופ על העוגה החמה, את היתרה יוצקים על כל מנה בזמן ההגשה.
- להכנת הסירופ (מכינים בזמן אפית העוגה), שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים בבחישה עדינה עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל ללא בחישה עוד כ-5 דקות עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיך מעט, מסירים מהאש ומצננים.
הערות
- להשתמש רק באיטריות קדאיף מיוחדות, לא כל תחליף של איטריות מכל סוג אחר.
- ניתן להוסיף לסירופ 1/2 כפית מי פריחת הדרים (מיי זאהר).
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.