עוגת גבינה ריבת חלב
עוגת גבינה אפויה.
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
2 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
למלית:
750 גר' גבינת לבנה 9% ללא נוזלים
200 גר' ריבת חלב
1/3 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
ציפוי:
150 גר' ריבת חלב
2 כפות מים חמים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל 175°, מרפדים תבנית אפיה 24 בנייר אפיה, מניחים פסי נייר בהיקף הפנימי של התבנית בגובה הדפנות.
- לתחתית, לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה.
- להקציף בקערת המיקסר את החלמונים והמים החמים עד שהתערובת תופחת, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקציפה בהירה.
- בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים.
- מנפים ומקפלים את הקמח המנופה לתוך התערובת בעדינות.
- יוצקים לתבנית ואופים עד הזהבה וקפיציות, כ-20 דקות, מוציאים ומצננים מעט.
- מורידים את חום התנור ל-160°.
- למלית, מערבבים עם מקצף ידני בקערה את כל חומרי המלית, מגרדים את דפנות הקערה ומוודאים שכל התערובת מעורבבת היטב.
- יוצקים את המלית על התחתית האפויה ומכניסים לאפיה של 20 דקות עד להתייצבות קלה של המלית.
- מנמיכים את חום התנור ל-150° ואופים עוד כ-20 דקות או רק עד שהמלית מתייצבת ואינה רוטטת אך ללא השחמה של קרום העוגה, העוגה תתיצב בקירור.
- סוגרים את חום התנור, פותחים מעט את הדלת (מכניסים כף עץ למרווח) ומשאירים את העוגה לצינון בתנור כשעה.
- מוציאים ויוצקים את הציפוי.
- לציפוי, מחממים במיקרוגל למספר שניות בקערה קטנה את ריבת החלב והמים רק עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית, יוצקים על העוגה, מטים את העוגה מעט לכל הכיוונים לכיסוי אחיד של פני העוגה, מעבירים למקרר להתייצבות מלאה של 6 שעות לפחות.
- מוציאים את העוגה מהמקרר כ-15 דקות לפני ההגשה.
הערות
- ניתן להכין את העוגה עם בסיס פירורי ביסקוויט.
- ניתן לפזר על הציפוי מייד לאחר יציקתו 100 גר' אגוזי מלך קצוצים.
- ניתן להכפיל את כמות הציפוי.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -