אורז בסמטי עם קשיו ואפונה

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמן
1 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס אפונה טריה או מהקפאה מופשרת
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
3/4 1 כוסות מים
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
דרך הכנה
- שוטפים את האורז ומסננים היטב.
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את האורז השטוף, מערבבים עד לציפוי כל האורז בשמן, האורז הופך לשקוף מעט.
- מוסיפים את המים, הכורכום, המלח והאפונה ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ומכסים.
- מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-14 דקות, מסירים את המכסה ובודקים אם נשארו מים בהטיית הסיר, אם יש עדיין מים מחזירים לבישול נוסף של 2 דקות.
- מסירים מהאש ומניחים ל-5 דקות לספיגת אדים.
- מוסיפים את אגוזי הקשיו ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
- מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -