אורז עם פול ירוק

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום. קצוצות
1 כוס אורז
1/2 1 כוסות מים רותחים
2 כוסות פול ירוק (קפוא)
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 1 כפיות מלח
קורט פלפל לבן או לפי הטעם
2 כפות צנוברים מטוגנים
דרך הכנה
- מפשירים את הפול ומבשלים במים מומולחים קלות כ-5 דקות לאחר הרתיחה, מסירים מהאש ומסננים.
- שוטפים את האורז ומסננים היטב מהמים.
- מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל והשום.
- מטגנים רק עד שהבצל נעשה הופך שקוף, ללא השחמה.
- מוסיפים את האורז ומערבבים עד שיצופה לגמרי בשמן.
- מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל ובוחשים, מוסיפים את הפול המבושל והפטרוזילה ומביאים לרתיחה.
- מכסים היטב את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה. מבשלים 10 דקות מבלי לפתוח את הסיר.
- בודקים אם נשארו מים בתחתית הסיר ע"י הטיית הסיר, אם יש עדיין מים מכסים וממשיכים בבישול עוד 1-2 דקות.
- מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 5 דקות.
- מפזרים מעל את הצנוברים המטוגנים לפני ההגשה.
הערות
- ניתן להסיר את קליפת הפול לאחר הבישול הראשוני.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת