עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט
את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.

12 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» או קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
שכבת עוגת טורט שוקולד.
מניחים טבעת טורט נוספת בהיקף התבנית או שקף.
שכבת עוגת טורט שוקולד.
מניחים טבעת טורט נוספת בהיקף התבנית או שקף.
למוס:
350 גר' שוקולד מריר טוב
3 כפות אבקת נוגט*
14 גר' אבקת ג'לטין
100 סמ"ק מים
6 חלמונים
40 גר' סוכר
750 גר' שמנת מתוקה
3 חלבונים
50 גר' סוכר
1 כפית קפה נמס
2 כפות ליקר תפוזים
לציפוי:
אבקת קקאו טובה
*להשיג בחנויות לממכר חומרי אפיה
דרך הכנה
- ממיסים את השוקולד, מחלקים ל-2 קערות, מצננים מעט ומוסיפים את מחית הנוגט לקערה אחת ומערבבים.
- מרככים את הג'לטין במים, מחממים וממיסים, מצננים מעט.
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אבל לא קשה, מחלקים שווה לשתי קערות ומניחים בצד.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף גמיש ויציב, מחלקים באופן שווה לשתי קערות ומניחים בצד.
- מוסיפים בהקצפה את הג'לטין המומס לתערובת החלמונים, מחלקים באופן שווה לשתי קערות.
- מוסיפים את הקפה והליקר לקערה אחת ומערבבים היטב.
- מוסיפים בעדינות מחצית השוקולד המומס הרגיל לקערה עם הליקר ומערבבים ידנית בעזרת מטרפת יד, מקפלים מעט ממחצית כמות הקצפת ומערבבים, מוסיפים את יתרת מחצית הקצפת ומקפלים.
- מוסיפים בעדינות את מחצית השוקולד המומס עם מחית הנוגט לקערה השניה ומערבבים ידנית בעזרת מטרפת יד, מקפלים מעט ממחצית כמות הקצפת הנותרת ומערבבים, מוסיפים את יתרת מחצית הקצפת ומקפלים.
- יוצקים מעט ממחצית קצף החלבונים לכל תערובת ומערבבים, מוסיפים בקיפול את יתרת החלבונים לכל תערובת.
- יוצקים תערובת אחת לתבנית ומיישרים מעט, יוצקים מעלה את התערובת השניה בעדינות ומיישרים.
- מעבירים למקרר להתייצבות ל-8 שעות לפחות.
- מוציאים וזורים מעל אבקת קקאו מנופה.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה