Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 12:49
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מעמול

עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 22065   

מעמול
60 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 9.3
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

לבחור אחד משני הבצקים
בצק 1:
500 גר' קמח
200 גר' מרגרינה לאפיה רכה
100 גר' מרגרינה גולדבנד עם חלב רכה
4-5 כפות מים
בצק 2:
1/2 קג' סולת
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר
2/3 כוס שמן
125 גר' מרגרינה רכה
1 כוס מים רותחים
למלית:
250 גר' מחית תמרים
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף שמן
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
אבקת סוכר

דרך הכנה
  1. לערבב את כל חומרי הבצק ללא המים.
  2. להוסיף את המים ולהשהות כ-10 דקות למנוחה.
  3. ללוש לבצק אחיד, להניח למנוחה ל-5 דקות ולרדד על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  4. לערבב את כל חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה.
  5. לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ, או לקרוץ כדורים בקוטר 4 ס"מ ליצור שקע בכל כדור ולשטח מעט את הדפנות.
  6. להניח כמות של כפית מילוי, לסגור ולכדרר לכדור.
  7. לצבוט את הבצק בחלקו העליון ובצידיו במצבט מיוחד למעמול או להניח בתבנית מעץ מעוצבת מיוחדת לצורך זה וללחוץ את הכדור מעט לקבלת טביעת התבנית על הבצק או ללחוץ מעט עם שיני מזלג על החלק העליון ובצידיו של הכדור לטביעת פסים.
  8. להניח על נייר אפיה בתבנית החלק המעוצב כלפי מעלה.
  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-30 דקות.
  10. העוגיות חייבות להיות בהירות.
  11. לצנן על רשת ולפזר אבקת סוכר מעל.

למלית אגוזים:
150 גר' חמאה מומסת
1 כוס אגוזים שלמים
1 כוס שקדים גרוסים
1/2 כוס צימוקים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה, ממלאים לפי ההוראות למלית תמרים.

הערות
  • אם משתמשים בתבנית עץ מיוחדת ליצירת הדוגמה יש לקמח קלות את הכדור.
  • מספר המנות תלוי בגודל העוגיות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
26
ציון 9
הכנתי את הבצק השני עם הסולת ועם מילוי אגוזים יצא טעים מאד ומוצלח מומלץ. ותודה על המתכון
25
ראובן מ. (עורך)
חמאה רכה
24
אני נמצאת בניו-יורק ואין לי כאן גולדבלנד עם חלב שאלתי היא האם אוכל להשתמש בחמאה או במשהו אחר?
23
ראובן מ. (עורך)
אפשר גם עם פתיתי קוקוס או "אגוזי סויה"...»»
22
האם אפשר לוותר על האגוזים במלית התמרים (או להחליפם במשהו אחר) כי מבחינה רפואית אסור לי אגוזים.
21
ציון 10
זה טעים כמו כל המתכונים באתר
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את מתכוונת לשמירה על פרווה :-).

בעוגיות ניתן להחליף בד"כ כלל לשמנת צמחית/חלב קוקוס/חלב סויה/מיץ,...»»
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להמיר בשמן, זה יפגום מעט במרקם ובטעם, תשתמשי בשמן קנולה, חמניות או תירס, לא סויה כי לסויה טעם לואי...»»
17
אבי שלום,
אני מאוד מאוד מאוד נהנית מהאתר. פשוט חוויה. המתכונים מוצלחים.
אני מעדיפה להשתמש כמה...»»
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוסיף מעט יותר מים.
15
הי אבי אנא ממך תשובתך המהירה למה בצק מספר 1 מתפורר לי? תודה רבה רבה
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, ניתן להחליף במחמאה, מחית תמרים הכוונה לממרח תמרים מוכן.
13
הי אבי ,האם אפשר להחליף את המרגרינה עם החלב במחמאה?והאם מחית תמרים זה ממרח תמרים?תודה רבה
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בכוסות של דורלקס בערך 1/2 3 כוסות.
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שניהם טעימים, השני עם הסולת הוא המקורי, אבל הייתי ממליץ על הראשון.
10
הי אבי כמה זה בכוסות רגילות של בית 500 גרם קמח?
9
ציון 10
הי אבי ,איזה משני הבצקים יוצא יותר טעים?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא חובה, כל עדה והטעם שלה.
7
אין מי ורדים בבצקים??
6
ציון 8
ל- 2 התבלין נקרא יאנסון ומשתמשים בו לבעבא עירקיות לדוגמא.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קיים בהרט מיוחד לאפיה בחנויות שמתמחות בתבלינים מזרחיים, יחס החומרים שונה מעט.
4
שמים בהרט רגיל (כמו של טביט) בעויות או שיש בהרט מיוחד לאפיה?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע למה הכוונה אבל יש שמשתמשים בבהרט לאפיה.
2
שלום!
בעוגיות מרוקאיות/עירקיות מסוימות יש תבלין בעל ניחוח מיוחד, אולי חוויאג' לעוגה? יש דבר כזה?
1
נראה לי שזה קצת הרבה הרבה יותר מדי שמן:)
מעמול By , 2005-03-29T04:59:40+02:00 מעמול עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 60 Tags: none Ingredients: - לבחור אחד משני הבצקיםבצק 1:500 גר' קמח200 גר' מרגרינה לאפיה רכה100 גר' מרגרינה גולדבנד עם חלב רכה4-5 כפות מיםבצק 2:1/2 קג' סולת... Instructions: לערבב את כל חומרי הבצק ללא המים. להוסיף את המים ולהשהות כ-10 דקות למנוחה. ללוש לבצק אחיד, להניח למנוחה ל-5 דקות ולרדד על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 1/2 ס"מ. לערבב את כל חו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר