מעמול
עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.

60 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
9.3
[4 מדרגים]
מרכיבים
לבחור אחד משני הבצקים
בצק 1:
500 גר' קמח
200 גר' מרגרינה לאפיה רכה
100 גר' מרגרינה גולדבנד עם חלב רכה
4-5 כפות מים
בצק 2:
1/2 קג' סולת
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר
2/3 כוס שמן
125 גר' מרגרינה רכה
1 כוס מים רותחים
למלית:
250 גר' מחית תמרים
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף שמן
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
אבקת סוכר
דרך הכנה
- לערבב את כל חומרי הבצק ללא המים.
- להוסיף את המים ולהשהות כ-10 דקות למנוחה.
- ללוש לבצק אחיד, להניח למנוחה ל-5 דקות ולרדד על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- לערבב את כל חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה.
- לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ, או לקרוץ כדורים בקוטר 4 ס"מ ליצור שקע בכל כדור ולשטח מעט את הדפנות.
- להניח כמות של כפית מילוי, לסגור ולכדרר לכדור.
- לצבוט את הבצק בחלקו העליון ובצידיו במצבט מיוחד למעמול או להניח בתבנית מעץ מעוצבת מיוחדת לצורך זה וללחוץ את הכדור מעט לקבלת טביעת התבנית על הבצק או ללחוץ מעט עם שיני מזלג על החלק העליון ובצידיו של הכדור לטביעת פסים.
- להניח על נייר אפיה בתבנית החלק המעוצב כלפי מעלה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-30 דקות.
- העוגיות חייבות להיות בהירות.
- לצנן על רשת ולפזר אבקת סוכר מעל.
למלית אגוזים:
150 גר' חמאה
מומסת
1 כוס אגוזים שלמים
1 כוס שקדים גרוסים
1/2 כוס צימוקים
3/4 כוס
סוכר
2 כפיות קינמון
מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה, ממלאים לפי
ההוראות למלית תמרים.
הערות
- אם משתמשים בתבנית עץ מיוחדת ליצירת הדוגמה יש לקמח קלות את הכדור.
- מספר המנות תלוי בגודל העוגיות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -