מעמול
עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.
60 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
9.3
[4 מדרגים]
מרכיבים
לבחור אחד משני הבצקים
בצק 1:
500 גר' קמח
200 גר' מרגרינה לאפיה רכה
100 גר' מרגרינה גולדבנד עם חלב רכה
4-5 כפות מים
בצק 2:
1/2 קג' סולת
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר
2/3 כוס שמן
125 גר' מרגרינה רכה
1 כוס מים רותחים
למלית:
250 גר' מחית תמרים
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף שמן
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
אבקת סוכר
דרך הכנה
- לערבב את כל חומרי הבצק ללא המים.
- להוסיף את המים ולהשהות כ-10 דקות למנוחה.
- ללוש לבצק אחיד, להניח למנוחה ל-5 דקות ולרדד על משטח מקומח מעט לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- לערבב את כל חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה.
- לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ, או לקרוץ כדורים בקוטר 4 ס"מ ליצור שקע בכל כדור ולשטח מעט את הדפנות.
- להניח כמות של כפית מילוי, לסגור ולכדרר לכדור.
- לצבוט את הבצק בחלקו העליון ובצידיו במצבט מיוחד למעמול או להניח בתבנית מעץ מעוצבת מיוחדת לצורך זה וללחוץ את הכדור מעט לקבלת טביעת התבנית על הבצק או ללחוץ מעט עם שיני מזלג על החלק העליון ובצידיו של הכדור לטביעת פסים.
- להניח על נייר אפיה בתבנית החלק המעוצב כלפי מעלה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-30 דקות.
- העוגיות חייבות להיות בהירות.
- לצנן על רשת ולפזר אבקת סוכר מעל.
למלית אגוזים:
150 גר' חמאה
מומסת
1 כוס אגוזים שלמים
1 כוס שקדים גרוסים
1/2 כוס צימוקים
3/4 כוס
סוכר
2 כפיות קינמון
מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה, ממלאים לפי
ההוראות למלית תמרים.
הערות
- אם משתמשים בתבנית עץ מיוחדת ליצירת הדוגמה יש לקמח קלות את הכדור.
- מספר המנות תלוי בגודל העוגיות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.