קרם קרמל
6 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לקרמל:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים
לקרם:
3/4 1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
5 ס"מ קליפת תפוז, החלק הצהוב בלבד
קורט מלח
6 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
3 חלמונים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, מכינים 6 תבניות אישיות חסינות חום בנפח 3/4 כוס, או 9 תבניות בנפח 1/2 כוס.
- מחממים את החלב, השמנת, קליפת התפוז והמלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את קליפת התפוז, בוחשים פנימה את תמצית הוניל ומניחים את הסיר בצד.
- בסיר קטן נוסף מחממים את חומרי הקרמל, הסוכר והמים, בוחשים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לחמם על להבה בינונית ללא בחישה, מסירים מדפנות הסיר גרגרי סוכר שנדבקו בעזרת מברשת שנטבלה במים, מבשלים עד לקבלת קרמל בהיר, ברגע שהקרמל הופך כהה מסירים מיד מהאש וטובלים את תחתית הסיר בצלחת עם מים להפסקת בישול הקרמל.
- יוצקים את הקרמל בזהירות בכמות שווה לכל התבניות, מניחים את התבניות בתבנית גדולה ועמוקה שתכיל את כולם, הקרמל יתקשה, הוא ימס בהמשך התהליך.
- ממשיכים להכין את הקרם, בקערה טורפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר לתערובת אחידה, יוצקים את תערובת החלב-שמנת לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות מבלי להקציף וליצור בועות.
- יוצקים את התערובת לתבניות האישיות בעזרת מצקת מעל הקרמל מעט מתחת לגובה התבניות.
- יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה עד ל-2/3 גובה תבניות הקרמל.
- מכניסים לתנור לאפיה של 35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הקרמל יוצאת נקיה.
- מוציאים את התבנית, מוציאים ממנה את התבניות האישיות ומניחים על רשת לצינון.
- לאחר הצינון מכיניסים למקרר לקירור ל-4 שעות לפחות או ללילה.
- להגשה, מעבירים סכין בהיקף התבנית, מניחים צלחת הגשה על התבנית והופכים, מניחים לרוטב הקרמל לנזול על הקרם.
הערות
- ניתן להכין את קרם הקרמל באותה הדרך אבל בתבנית עגולה גדולה אחת חסינת חום.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פטה פטריות ואגוזים [אבי מ.] - חלבי
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד 30 דקות [יפונת] - עוגת שוקולד
- מלית קקאו ושוקולד [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- עוגיות טחינה ושוקולד נוטלה [shellyleon] - קל וטעים מאוד
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת גזר ללא סוכר [אבי מ.] -