קרם קרמל

6 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לקרמל:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים
לקרם:
3/4 1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
5 ס"מ קליפת תפוז, החלק הצהוב בלבד
קורט מלח
6 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
3 חלמונים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, מכינים 6 תבניות אישיות חסינות חום בנפח 3/4 כוס, או 9 תבניות בנפח 1/2 כוס.
- מחממים את החלב, השמנת, קליפת התפוז והמלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את קליפת התפוז, בוחשים פנימה את תמצית הוניל ומניחים את הסיר בצד.
- בסיר קטן נוסף מחממים את חומרי הקרמל, הסוכר והמים, בוחשים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לחמם על להבה בינונית ללא בחישה, מסירים מדפנות הסיר גרגרי סוכר שנדבקו בעזרת מברשת שנטבלה במים, מבשלים עד לקבלת קרמל בהיר, ברגע שהקרמל הופך כהה מסירים מיד מהאש וטובלים את תחתית הסיר בצלחת עם מים להפסקת בישול הקרמל.
- יוצקים את הקרמל בזהירות בכמות שווה לכל התבניות, מניחים את התבניות בתבנית גדולה ועמוקה שתכיל את כולם, הקרמל יתקשה, הוא ימס בהמשך התהליך.
- ממשיכים להכין את הקרם, בקערה טורפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר לתערובת אחידה, יוצקים את תערובת החלב-שמנת לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות מבלי להקציף וליצור בועות.
- יוצקים את התערובת לתבניות האישיות בעזרת מצקת מעל הקרמל מעט מתחת לגובה התבניות.
- יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה עד ל-2/3 גובה תבניות הקרמל.
- מכניסים לתנור לאפיה של 35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הקרמל יוצאת נקיה.
- מוציאים את התבנית, מוציאים ממנה את התבניות האישיות ומניחים על רשת לצינון.
- לאחר הצינון מכיניסים למקרר לקירור ל-4 שעות לפחות או ללילה.
- להגשה, מעבירים סכין בהיקף התבנית, מניחים צלחת הגשה על התבנית והופכים, מניחים לרוטב הקרמל לנזול על הקרם.
הערות
- ניתן להכין את קרם הקרמל באותה הדרך אבל בתבנית עגולה גדולה אחת חסינת חום.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת