Pesto
תפריט
ג', 13 מאי 2025, 13:22
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרוכית פרסבורג במלית פרג

כרוכית בצק שמרים במילוי פרג.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15638   

* צילום המחשה: By Bartekbas via Wikimedia Commons
כרוכית פרסבורג במלית פרג
20 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק:

  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
  • 4 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט גרידת קליפת לימון

למלית:

  • 400 גר' פרג טחון
  • 1/2 2 כוסות סוכר
  • 4 כפות ריבה
  • 100 גר' מרגרינה
  • 1 כוס מיץ תפוזים


1 חלמון ביצה למריחה

דרך הכנה
  1. ממיסים שמרים במים פושרים וסוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות עד לתסיסה.
  2. מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת לימון ולשים עם יתרת הקמח, מוסיפים את החמאה במנות ומערבבים עד להבלעתה בבצק, הבצק רך.
  3. מניחים להתפחה במקרר מכוסה בניילון ל-3 שעות לפחות, לשים מעט ומתפיחים 45 דקות.
  4. להכנת המלית: מבשלים בסיר את המיץ והסוכר בבחישה עד להמסת הסוכר, מוסיפים את הריבה, המרגרינה והפרג ומבשלים בבחישה עוד 2 דקות, מצננים.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  6. מורחים מחצית מכמות המלית על כל חלק ומגלגלים לכרוכית, מורחים מעט חלבון על החיבור.
  7. מניחים בתבנית אפיה ומורחים חלמון.
  8. מניחים לתפיחה של חצי שעה בלבד ומורחים שוב בחלמון.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35 דקות עד להשחמה יפה.
  10. מוציאים ומצננים, לא פורסים לפני צינון מוחלט.
הערות
  • בצק זה תופח מעט.
  • ניתן להוסיף למלית אגוזי מלך קצוצים דק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
17
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
14
שלום אפשר בבקשה מתכון לסברינות המתכונים מהאתר לא מצאו חן בעיני תודה למגיבים והמשך יום טוב
13
תודה על התגובה
12
ראובן מ. (עורך)
שוקולד לבד אולי לא יתן מספיק נפח, אולי לערבב אותו עם אגוזים וכו'.
11
האם אפשר מילוי שוקולד?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גבינה או אגוזים.
9
באיזה מילואים אפשר למלות את הפרסבורג בנוסף לפרג
תודה נתן
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
"חצי שעה בלבד" התפחה זה הרבה זמן?
7
עד כמה שידוע לי הבצק צריך להיות דק מאד והרבה מילוי אז למה צריך להתפיח כ'כ הרבה זמן? תודה.
5
hi
can i freeze one of those rolladot and how do u warm it after?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הפתרון הוא להתפיח זמן ארוך יותר ובגלגול לכרוכית לגלגל גילגול רפוי, לא מהודק.
3
אפיתי את הכרוכית מספר פעמים ובכל פעם הבצק מתבקע בזמן האפייה. מה הסיבה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן.
1
מה עם החמאה או המרגרינה בשלב הכנת הבצק?
כרוכית פרסבורג במלית פרג By , 2005-03-29T03:08:36+02:00 כרוכית פרסבורג במלית פרג כרוכית בצק שמרים במילוי פרג. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 20 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1/2 כוס מים פושרים 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים 1/2 כוס סוכר קורט מלח 2 ביצים... Instructions: ממיסים שמרים במים פושרים וסוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות עד לתסיסה. מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת לימון ולשים עם יתרת הקמח, מוסיפים את החמאה במנו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר