כרוכית פרסבורג במלית פרג
כרוכית בצק שמרים במילוי פרג.
* צילום המחשה: By Bartekbas via Wikimedia Commons

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 1/2 כוס מים פושרים
- 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 4 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט גרידת קליפת לימון
למלית:
- 400 גר' פרג טחון
- 1/2 2 כוסות סוכר
- 4 כפות ריבה
- 100 גר' מרגרינה
- 1 כוס מיץ תפוזים
1 חלמון ביצה למריחה
דרך הכנה
- ממיסים שמרים במים פושרים וסוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות עד לתסיסה.
- מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת לימון ולשים עם יתרת הקמח, מוסיפים את החמאה במנות ומערבבים עד להבלעתה בבצק, הבצק רך.
- מניחים להתפחה במקרר מכוסה בניילון ל-3 שעות לפחות, לשים מעט ומתפיחים 45 דקות.
- להכנת המלית: מבשלים בסיר את המיץ והסוכר בבחישה עד להמסת הסוכר, מוסיפים את הריבה, המרגרינה והפרג ומבשלים בבחישה עוד 2 דקות, מצננים.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- מורחים מחצית מכמות המלית על כל חלק ומגלגלים לכרוכית, מורחים מעט חלבון על החיבור.
- מניחים בתבנית אפיה ומורחים חלמון.
- מניחים לתפיחה של חצי שעה בלבד ומורחים שוב בחלמון.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35 דקות עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים, לא פורסים לפני צינון מוחלט.
הערות
- בצק זה תופח מעט.
- ניתן להוסיף למלית אגוזי מלך קצוצים דק.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.