לחם "בובקס" לבן
לחם לבן רך בתבנית.


1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
1/4 2 כוסות מים פושרים
2 טבליות ויטמין C מרוסקות*
1 כף אבקת חלב (לא מלבין קפה)
500 גר' קמח קשה
500 גר' קמח רגיל
2 כפות סוכר
4 כפיות מלח
- לערבב את השמרים הסוכר והמים ולהניח לתסיסה.
- להמיס את כדורי הויטמין במים בקערת המערבל, להוסיף את אבקת החלב ולערבב, להוסיף את השמרים המותססים, הסוכר והקמחים ולערבב במהירות נמוכה.
- כשמתחיל להיווצר בצק להוסיף את הקמח מסביב ליד דפנות הקערה ולהמשיך לערבב.
להגביר מעט מהירות וללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מגבירים מעט מהירות, למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק נכרך על וו הלישה והוא חלק ואחיד. - לוקחים פיסת בצק ומותחים ל"חלון"** לבדיקת רשת הגלוטן, אם הבצק מוכן מוצאים מהמיקסר ומכסים בניילון נצמד, מנקבים מספר חורים עם קיסם ומניחים להכפלת הנפח***.
- מחזירים את הבצק לנפח המקורי, מחלקים ל-10 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים 5 כדורים בתבנית משומנת קלות ומניחים לתפיחה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק כמעט נוגע בניילון, מסירים את הניילון וממשיכים בתפיחה עד הכפלת הנפח.
- כשהבצק הגיע לגובה הניילון מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מורחים את פני הבצק בביצה טרופה עם כפית חלב, מכניסים לאפיה של 40 דקות בשלב הנמוך מהשלב האמצעי עד להשחמה יפה, ברבע זמן האפיה האחרון הופכים את התבנית ומוציאים את הלחם על הרשת להמשך אפיה ללא תבנית.
הסבר:
* ויטמין C מסייע להתפתחות רשת הגלוטן, נמצא בכל משפרי האפיה ובלחם התעשייתי, מתקבל לחם עם מרקם וקרום רך, להשתמש בטבליות הפשוטות ביותר ללא כל חומרים מוספים, אם אין ניתן לותר.
** "חלון", צורת הבדיקה להתהוות רשת גלוטן, נוטלים פיסת בצק ומותחים בין האצבעות לקרום דק ושקוף, אם הקרום אינו נקרע רשת הגלוטן מושלמת, אם נקרע מייד יש ללוש מעט יותר.
*** כשעושים שימוש בויטמין C ניתן לדלג על התפחת ביניים ולעצב מייד את הלחם.
- אם אין אבקת חלב אמיתי לא להשתמש במלבין, ניתן להחליף את המים בשלב השני לחלב.
- כמות המים היא באומדן, יתכן שיהיה צורך במעט יותר מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
- קרום הלחם יראה קשה לאחר האפיה, הוא יתרכך עם הצינון.
- ניתן למרוח על הלחם לפני האפיה רק חלבון מעורבב בכף מים או חמאה מומסת לתוספת רכות, מורחים את החמאה שוב עם הוצאת הלחם מהתנור.
- הכמות לשני לחמים.
- קמח קשה - קמח "שטיבל 2" ללחם.
- אבקת חלב אמיתית - להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה או במרכולים מסוימים.
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -