Pesto
תפריט
ו', 29 מרץ 2024, 15:29
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם שיפון

לחם מקמח לבן וקמח שיפון.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15431   

לחם שיפון
2 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

לפוליש:
500 גר' קמח קשה
500 גר' מים פושרים
1/4 כפית שמרים יבשים

לבצק:
100 גר' מים או מעט יותר*
1/2 כפות שמרים
2 כפות מולסה
300 גר' קמח קשה
200 גר' קמח שיפון
1 כפית גלוטן (לא חובה)
1 כף מלח

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מכסים בניילון צמיד ומנקבים אותו מעט, מניחים בטמפרטורת החדר ל-24 שעות.
  2. מעבירים את הפוליש לקערת המיקסר, מוסיפים את המים והשמרים ומערבבים, מוסיפים את הקמחים הגלוטן והמולסה ומערבבים במהירות איטית, מוסיפים את המלח רק כשהבצק מתחיל להתאחד, ממשיכים ללוש במהירות מוגברת מעט עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ונצמד לוו הלישה.
  3. מגבירים מהירות מעט ולשים כ-3 דקות או עד שהבצק חלק ואחיד.
  4. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  5. מחזירים את הבצק לנפח המקורי, לשים מעט, מחלקים ל-2 חלקים, מעצבים מכל חלק כיכר אובלית, מניחים בתבנית אפיה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מפזרים מעט קמח על הלחמים, מבצעים חתכים בחלק העליון.
  7. מחממים את התנור לחום 200 מעלות מעט לפני תום התפיחה, מניחים כלי עם מים רותחים בתחתית התנור וסוגרים את הדלת.
  8. ממתינים כדקה ומכניסים את הלחמים לאפיה של אחרי 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים באפיה של  עוד 30 דקות בערך או עד להשחמה יפה וצליל חלול, מוציאים לצינון על רשת.

*יתכן שיהיה צורך במעט יותר מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
ראובן מ. (עורך)
...»»
13
כשאתם אומרים קמח לבן אתם מתכוונים לשטיבל 2 או קמח רגיל?
12
ראובן מ. (עורך)
קמח שמכיל הרבה גלוטן, כלומר קמח לבן
11
מה זה קמח קשה
10
ראובן מ. (עורך)
טמפרטורת החדר נקבעה באופן שרירותי על 25 מעלות צלזיוס. המושג משמש בתגובות כימיות
9
חדשה בענין האפיה, למה הכוונה טמפרטורות החדר. משתנה בעונות השנה.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכינים ממחמצת טבעית ללא שמרים, תהליך ארוך שאורך כמה ימים.
7
איך אפשר להכין לחם שיפון, בלי שמרים ובלי קמח לבן (לחולי קנדידה)?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מולסה היא סוכר בתחילת הזיקוק לסוכר גבישי לבן, צבעו כהה, כמעט שחור והוא נוזלי, להשיג כמעט בכל המרכולים ובתי הטבע.
5
מה זה מולסה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ישן בין תגובה לתגובה :-)
3
אבי תודה רבה לך על התשובות המהירות 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע.מה אתה לא ישן לפעמים????
לחם שיפון By , 2005-03-28T21:22:03+02:00 לחם שיפון לחם מקמח לבן וקמח שיפון. Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 2 Tags: none Ingredients: - לפוליש:500 גר' קמח קשה500 גר' מים פושרים1/4 כפית שמרים יבשים לבצק:100 גר' מים או מעט יותר*1/2 כפות שמרים2 כפות מולסה300 גר' קמח... Instructions: ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מכסים בניילון צמיד ומנקבים אותו מעט, מניחים בטמפרטורת החדר ל-24 שעות. מעבירים את הפוליש לקערת המיקסר, מוסיפים את המים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר