לחם שיפון
לחם מקמח לבן וקמח שיפון.
2 מנות
אפיה
יום לפחות
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לפוליש:
500 גר' קמח קשה
500 גר' מים פושרים
1/4 כפית שמרים יבשים
לבצק:
100 גר' מים או מעט יותר*
1/2 כפות שמרים
2 כפות מולסה
300 גר' קמח קשה
200 גר' קמח שיפון
1 כפית גלוטן (לא חובה)
1 כף מלח
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מכסים בניילון צמיד ומנקבים אותו מעט, מניחים בטמפרטורת החדר ל-24 שעות.
- מעבירים את הפוליש לקערת המיקסר, מוסיפים את המים והשמרים ומערבבים, מוסיפים את הקמחים הגלוטן והמולסה ומערבבים במהירות איטית, מוסיפים את המלח רק כשהבצק מתחיל להתאחד, ממשיכים ללוש במהירות מוגברת מעט עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ונצמד לוו הלישה.
- מגבירים מהירות מעט ולשים כ-3 דקות או עד שהבצק חלק ואחיד.
- מכסים את הקערה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מחזירים את הבצק לנפח המקורי, לשים מעט, מחלקים ל-2 חלקים, מעצבים מכל חלק כיכר אובלית, מניחים בתבנית אפיה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מפזרים מעט קמח על הלחמים, מבצעים חתכים בחלק העליון.
- מחממים את התנור לחום 200 מעלות מעט לפני תום התפיחה, מניחים כלי עם מים רותחים בתחתית התנור וסוגרים את הדלת.
- ממתינים כדקה ומכניסים את הלחמים לאפיה של אחרי 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים באפיה של עוד 30 דקות בערך או עד להשחמה יפה וצליל חלול, מוציאים לצינון על רשת.
*יתכן שיהיה צורך במעט יותר מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- גנאש שוקולד מריר מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- כבד עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -