פאי גבינה ומשמשים

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» צהריים - ערב או קפה
מרכיבים
לתחתית הפאי:
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
5 כפות קונפיטורת משמשים טובה
למלית:
500 גר' גבינת שמנת
1/2 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1/4 כוס מיץ לימון או ליים
3 ביצים
1 קופסה גדולה משמשים בסירופ
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את חומרי הבסיס לבצק אחיד, מצננים 1/2 שעה במקרר ומרדדים לעיגול לכיסוי תחתית ודפנות תבנית פאי 24, מנקבים בעזרת מזלג את התחתית בלבד.
- אופים את התחתית חצי אפיה - מניחים רדידי אלומיניום על הבצק, תחתית ודפנות, ממלאים בשעועית יבשה, מכניסים לאפיה של 8 דקות, מוציאים ומסירים את רדיד האלומיניום, מכניסים לאפיה נוספת של 5 דקות, מוציאים ומצננים מעט.
- מורחים את קונפיטורת המשמשים על תחתית בעודה חמה.
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית פרט למשמשים בקערה, יוצקית על תחתית הפאי האפויה למחצה ומשטחים.
- מסננים את המשמשים מהסירופ, מניחים על המלית, הצד החתוך על המלית.
מורידים את חום התנור ל-170 מעלות, מכניסים את הפאי לאפיה של כ-40 דקות או עד להתייצבות המלית. - מוציאים ומצננים, מורחים מעט ריבת משמשים מומסת רק על המשמשים.
- שומרים במקרר אחרי הצינון.
- מוציאים מהמקרר כ-15 דקות לפני ההגשה, מגישים בטמפרטורת החדר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת