טרטלטים פילו במלית גבינה ודובדבנים

12 מנות
אפיה משולב

קושי: לא צוין
» קינוחים» קפה
מרכיבים
1 עלה פילו
30 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת 9%
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טובה
לציפוי:
1 כף ריבת דובדבנים
3 כפות מים
1/2 כפית קורנפלור
350 גר' דודבנים מתוקים טריים
30 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת 9%
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טובה
לציפוי:
1 כף ריבת דובדבנים
3 כפות מים
1/2 כפית קורנפלור
350 גר' דודבנים מתוקים טריים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°, משמנים קלות תבנית שקעים.
- מורחים את עלה הפילו בחמאה המומסת, חותכים את העלה ל-24 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ, מניחים עלה בשקעים בתבנית, מניחים עליו עלה נוסף בחצי סיבוב, לוחצים להצמדה לתחתית ומכניסים לאפיה עד להשחמה קלה, כ-3-4 דקות, מוציאים מהתנור.
- בזמן האפיה מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מחלקים יוצקים את המלית על עלי הבצק, מכניסים לאפיה נוספת של כ-8-10 דקות או עד התייצבות המלית, מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הציפוי, מגלענים את הדובדבנים, בסיר קטן מחממים את הריבה עם המים, ממיסים את הקורנפלור בכף מים ומוסיפים לריבה בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות עד שהתערובת הופכת שקופה, מסירים מהאש.
- מסדרים את הדובדבנים מעל המלית, מורחים מעט מנוזל הריבה מעל ומניחים לצינון, מגישים מייד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת