קציצות בשר בטחינה

4 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1/2 קג' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפיות פרורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית כמון(לא הכרחי)
לרוטב טחינה:
200 גר' טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כוס מים בערך
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
דרך הכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, משהים לספיגת טעמים, יוצרים בעזרת ידיים רטובות כ-16 קציצות מאורכות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד להשחמה.
- מוציאים את הקציצות לצלחת.
- מכינים את רוטב הטחינה על ידי עירבוב כל החומרים, מתבלים במלח ויוצקים את הרוטב למחבת ומוסיפים את הקציצות.
- מבשלים מכוסה כ-4 דקות על להבה בינונית.
- מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -