גולש בורגניון
גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.
* תמונה להמחשה

6 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 4 מנות אוסבוקו (בשר עם העצם) בעובי 4- ס"מ כל אחד
- 6 פרוסות צלי כתף בעובי 4 ס"מ כל אחד
- 1 בקבוק יין אדום יבש באיכות מעולה
- צרור תימין
- מעט פלפל שחור
- שלושה עלי דפנה
- כל הנ"ל יוכנסו להשריה 48-ל שעות.
- בינתיים נכין 1 שוק אווז מעושן, מחולק לכמה חלקים
- 3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
- 3 גזרים קלופים וחצויים
- 1 שורש סלרי
- 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
- 3 כפות דבש
- 3 כפות חומץ בלסמי
- מעט פלפל צלי או אלמנט חריף אחר
- מעט קמח או קמח מצה
- שמן זית לטיגון
דרך הכנה
המונח "בורגניון" פירושו בישול ביין, מה שמתאים מאוד לחורף הישראלי הקצר וגם קצת יזכיר לנו את צרפת. לבישול ביין איכויות רבות, צבע הבשר והתוספות הנלוות אליו הוא ארגמן כהה והטעם משובח.
- מסננים את הבשר שהיה בהשריה ושומרים בקערית את חומרי ההשריה
- מקמחים ומטגנים היטב את הבשר בשמן
- מטגנים את שוק האווז, את הבצלים ואת שאר הירקות
- יוצקים את חומרי ההשריה על הבשר
- מוסיפים את הדבש והבלסמי וכמה גבעולי תימין טרי
- משפרים את התיבול ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה מאוד.
- אם חסרים נוזלים בזמן הבישול אפשר להוסיף מעט יין או מרק בשר.
טעים במיוחד למחרת.
הערות
מתכונים נוספים על בסיס בשר בקר טרי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר:
http://www.meat.org.il
http://www.meat.org.il
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת