מרק עגבניות
* תמונה להמחשה
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8.5
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות 800 גר'
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
- 3 שיני שום כתושות
- מלח פלפל לפי הטעם
- 2 כפיות סוכר
- 8 כוסות מים
- 1 כף מרק עוף או בטעם עוף
- צרור של פטרוזיליה שמיר ועלי סלרי
- 3 כפות אורז או קרוטונים אפויים
דרך הכנה
- מרסקים את העגבניות בבלנדר מעבירים את העגבניות המרוסקות דרך מסננת לסילוק הגרעינים, מעבירים לסיר עמוק.
- מוספים את הבצלים והשום, מוסיפים את המלח הפלפל והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את אבקת המרק ואת עשבי התיבול ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם, אם המרק חמוץ מדי מוסיפים את הסוכר.
- מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ-15 דקות, אם המרק סמיך מוסיפים מעט מים ומערבבים.
- לפני ההגשה מוציאים את עשבי התיבול והבצלים. מגישים חם או קר.
- ניתן להוסיף לכל צלחת מרק כף שמנת מתוקה או צימחית ולערבב פעם אחת בעדינות להעשרת הטעם ולהגשה נאה יותר.
הערות
- ניתן להגיש עם קרוטונים במקום האורז.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ציון 7
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד