מרק בטטות
* תמונה להמחשה: jules, via Wikimedia Commons

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» מרקים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.8
[9 מדרגים]
מרכיבים
- 5 כפות שמן
- 1 כרישה, החלק הלבן שטוף ופרוס דק
- 750 גר' בטטות קלופות וקצוצות
- 3 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 עלה דפנה
- 5 כוסות מים
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפיות מיץ לימון טבעי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שמן זית לזילוף
- מעט פטרוזילה קצוצה
דרך הכנה
- לטגן את הכרישה בסיר עד לאידוי קל, להוסיף את שאר הירקות ואת המים ועלה הדפנה.
- לבשל עד לריכוך כל הירקות.
- להוציא את עלה הדפנה, להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר ורסק לתערובת חלקה.
- לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- כמה דקות לפני ההגשה להוסיף את מיץ הלימון והפפריקה, לבשל מעט.
- להוסיף את השמנת המתוקה, להביא לרתיחה.
- לזלף מעט שמן זית ופטרוזילה קצוצה מעל ולהגיש.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -