Pesto
תפריט
ו', 28 מרץ 2025, 15:28
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלי כתף עגל

צלי בקר עסיסי.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 32353   

* המחשה
צלי כתף עגל
8 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 2 - 2 קג' נתח צלי כתף עגל
  • 3 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 גזר גדול קצוץ
  • 2 כפות חומץ יין
  • 1 פלפל ירוק/אדום קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 5 כדורי פלפל אנגלי
  • 3-4 גבעולי רוזמרין טרי
  • 1 כפית תערובת עשבי תיבול
דרך הכנה
  1. מערבים את היין עם כל שאר החומרים בכלי גדול עם מכסה, מניחים את נתח הבשר במישרה למשך 24-48 שעות במקרר, הופכים מדי פעם.
  2. מעבירים את הבשר והמישרה לסיר גדול, מניחים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
  3. מעבירים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים עד שהבשר מתרכך.
  4. מוציאים את הבשר לכלי ועוטפים ברדיד אלומיניום, מניחים לצינון של כמה שעות.
  5. מעבירים את המישרה עם הירקות למעבד מזון או בלנדר ומעבדים לרוטב חלק.
  6. מעבירים למחבת גדולה ומחממים, פורסים את הבשר לפרוסות, מניחים ברוטב, מחממים מעט ומגישים.
הערות
מתכון של "רשת פלקון"
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ראובן מ. (עורך)
8 מנות בערך
10
לכמה מנות בערך מספיקה כמות זו של בשר? אני צריכה להכין ל12 אנשים. תודה
9
ראובן מ. (עורך)
אין סיבה שלא, אבל שלב 6 שיהיה לפני ההגשה.
8
האם ניתן להכין את הצלי יום לפני ההגשה?
7
ראובן מ. (עורך)
בוודאי שאפשר, רק שייצא משהו אחר לגמרי, לא מה שמקובל ב"צלי"...
6
שאלה: האם אפשר לפרוס את הנתח בתחילת ההכנה?
4
האם אין לטגן את הבשר כדי "לסגור" אותו לפני שמבשלים?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כמות שווה של טימין, אורגנו ומיורן.
2
אני מבקשת לדעת איזה תערובת עשבי תיבול
1
ציון 10
רוצה לציין שהמתכון לצלי בשר מעולה!
ממש מומלץ בחום.
צלי כתף עגל By , 2005-03-28T14:04:42+02:00 צלי כתף עגל צלי בקר עסיסי. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1/2 2 - 2 קג' נתח צלי כתף עגל 3 כוסות יין אדום יבש 2 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 1 גזר גדול קצוץ 2 כפות... Instructions: מערבים את היין עם כל שאר החומרים בכלי גדול עם מכסה, מניחים את נתח הבשר במישרה למשך 24-48 שעות במקרר, הופכים מדי פעם. מעבירים את הבשר והמישרה לסיר גדול, מניחים על להבה גבו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר