באגטינות (לחמניות באגט)
14 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 כף שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם שטיבל 2
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב
לציפוי:
חלבון טרוף
כף מים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם שטיבל 2
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב
לציפוי:
חלבון טרוף
כף מים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה.
- מוסיפים את 2 כוסות הקמח הקשה ומערבבים היטב עם כף עץ, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד הבצק צריך להיות דביק ודליל, לא להוסיף יותר קמח.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 3 שעות, הבצק ישלש את נפחו ויפול.
- מוסיפים את הקמח הרגיל, כוס בכל פעם תוך כדי עירבוב והבלעת הקמח בבצק,
- מוסיפים קמח רק עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מעט רך, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-8 דקות, מנקים את הקערה ומיבשים, משמנים קלות ומניחים את הבצק ככדור בקערה, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחזירים לנפח המקורי ומחלקים את הבצק ל-14-10 יחידות, מעבדים כל חלק לכדור ומניחים למנוחה של 10 דקות, מעצבים את הכדור ללחמניה אובלית.
- משמנים קלות תבנית אפיה גדולה, מפזרים מעט גרגרי קמח תירס ומניחים את הלחמניות בתבנית, מבצעים בעזרת סכין חדה חתך בעומק 1 ס"מ לאורך הלחמניות ומניחים מעל מגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-200°.
- לפני הכנסת הלחמניות לתנור מכניסים תבנית עם כוס מים רותחים למשך כמה דקות.
- מורחים את הלחמניות בחלבון טרוף עם המים ומכניסים את התבנית לתנור, לאחר 10 דקות מוציאים את תבנית המים וממשיכים באפיה עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -