טארט מוס שוקולד
טראט מוס שוקולד על בסיס עוגת שוקולד ללא קמח.

10 מנות
או הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
7
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית עוגת שוקולד ללא קמח:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
מוס שוקולד מריר:
350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
100 גר' חמאה(או מחמאה)
4 כפות מחית נוגט
3 ביצים מופרדות
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
375 מיל' שמנת מתוקה (1/2 1 כוסות)
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
מוס שוקולד מריר:
350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
100 גר' חמאה(או מחמאה)
4 כפות מחית נוגט
3 ביצים מופרדות
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
375 מיל' שמנת מתוקה (1/2 1 כוסות)
דרך הכנה
- להכנת העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 26 ומרפדים בנייר אפיה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת,
מסירים מהאש. - בקערה מערבבים היטב את החלמונים ו-1/2 כוס הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס
ואת הקוניאק ומערבבים היטב. - מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף גמיש ורך, מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד, לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ
במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. - מוציאים ומצננים על רשת כ-10 דקות.
מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית לצינון מלא על רשת, מסירים את
נייר האפיה ועוטפים בניילון ומכניסים לצינון במקרר. - להכנת המוס: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול על אדים או במיקרוגל.
- מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
- מוסיפים את החלמונים ומחית הנוגט בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לקערה גדולה.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר עד לקצף רך.
- מוסיפים בהדרגה 2 כפות סוכר ומקציפים לקצף רך.
- מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד להשוואת מאסות. מוסיפים את שארית הקצף ומקפלים בעדינות.
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה, יוצקים את הקצפת על התערובת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית ויוצקים את התערובת,
- מצננים 8 שעות לפחות להתיצבות.
הערות
- חשוב להשתמש בביצים טריות וממקור טוב ואמין מכיוון שהבצים אינן עוברות פיסטור!!!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


11
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- עוגת סולת יוונית [אבי מ.] - עוגת סולת בניחוח הדרים.