טארט מוס שוקולד
טראט מוס שוקולד על בסיס עוגת שוקולד ללא קמח.

10 מנות
או הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
7
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית עוגת שוקולד ללא קמח:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
מוס שוקולד מריר:
350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
100 גר' חמאה(או מחמאה)
4 כפות מחית נוגט
3 ביצים מופרדות
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
375 מיל' שמנת מתוקה (1/2 1 כוסות)
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
מוס שוקולד מריר:
350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
100 גר' חמאה(או מחמאה)
4 כפות מחית נוגט
3 ביצים מופרדות
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
375 מיל' שמנת מתוקה (1/2 1 כוסות)
דרך הכנה
- להכנת העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 26 ומרפדים בנייר אפיה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת,
מסירים מהאש. - בקערה מערבבים היטב את החלמונים ו-1/2 כוס הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס
ואת הקוניאק ומערבבים היטב. - מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף גמיש ורך, מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד, לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ
במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. - מוציאים ומצננים על רשת כ-10 דקות.
מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית לצינון מלא על רשת, מסירים את
נייר האפיה ועוטפים בניילון ומכניסים לצינון במקרר. - להכנת המוס: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול על אדים או במיקרוגל.
- מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
- מוסיפים את החלמונים ומחית הנוגט בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לקערה גדולה.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר עד לקצף רך.
- מוסיפים בהדרגה 2 כפות סוכר ומקציפים לקצף רך.
- מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד להשוואת מאסות. מוסיפים את שארית הקצף ומקפלים בעדינות.
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה, יוצקים את הקצפת על התערובת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית ויוצקים את התערובת,
- מצננים 8 שעות לפחות להתיצבות.
הערות
- חשוב להשתמש בביצים טריות וממקור טוב ואמין מכיוון שהבצים אינן עוברות פיסטור!!!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


11
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- טרין שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- לפתן פירות יבשים וטריים [אבי מ.] - ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול