סופגניות מבצק רבוך
לא רק לחנוכה.
* תמונה להמחשה

16 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 כוס מים
100 גר' מרגרינה ללא מלח
1 כוס קמח
4 ביצים בינוניות
שמן לטיגון עמוק
100 גר' אבקת סוכר
דרך הכנה
- מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לבשל עד להמסה.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים היטב בכף עץ עד שכל הקמח נספג בנוזלים.
- ממשיכים לבשל 3-2 דקות, תוך ערבוב חזק, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
- מורידים מהאש, מצננים מעט.
- מוסיפים ביצה אחרי ביצה, תוך ערבוב חזק בין אחת לשניה עד לקבלת בצק אחיד, סמיך מאוד וחלק לגמרי.
- מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק.
- מודדים כף מהבצק ומטילים אל השמן החם בעזרת כף שניה.
- מטגנים מספר יחידות בכל פעם עד שהבצק תופח והסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
- מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
-
זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, או טובלים בסירופ סוכר או רוטב שוקולד(להלן)
לסירופ סוכר
ממיסים 1/2 2 כוסות סוכר ב 1 כוס מים ו-2 כפיות מיץ לימון ומבשלים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ובהיר, מצננים.
לרוטב שוקולד
ממיסים במיקרוגל 100 גר' שוקולד מריר בחצי כוס שמנת מתוקה, במשך דקה או שתיים, בוחשים היטב ומוסיפים לרוטב כף ליקר שוקולד, רום או ברנדי. טובלים את הסופגניות ברוטב השוקולד בעזרת מזלג.
דרך אחרת ליצירת הסופגניות:
ממלאים שקית זילוף בעלת פייה עגולה או פיית כוכב בקוטר סנטימטר.
מזלפים את הבצק ונעזרים בסכין, בין זילוף לזילוף, לחתוך לחתיכות בעובי סנטימטר ישירות לתוך השמן או מזלפים על ריבעי נייר פרגמנט טבעות בצורת כעך ומחליקים את הבצק עם הנייר לשמן ושולפים את הנייר עם מלקחיים.
הערות
- יש לשים לב לחום השמן - באם הסופגניות משחימות מהר מדי יש להנמיך מעט את הלהבה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף