סופגניות מבצק רבוך
לא רק לחנוכה.
* תמונה להמחשה

16 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 כוס מים
100 גר' מרגרינה ללא מלח
1 כוס קמח
4 ביצים בינוניות
שמן לטיגון עמוק
100 גר' אבקת סוכר
דרך הכנה
- מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לבשל עד להמסה.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים היטב בכף עץ עד שכל הקמח נספג בנוזלים.
- ממשיכים לבשל 3-2 דקות, תוך ערבוב חזק, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
- מורידים מהאש, מצננים מעט.
- מוסיפים ביצה אחרי ביצה, תוך ערבוב חזק בין אחת לשניה עד לקבלת בצק אחיד, סמיך מאוד וחלק לגמרי.
- מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק.
- מודדים כף מהבצק ומטילים אל השמן החם בעזרת כף שניה.
- מטגנים מספר יחידות בכל פעם עד שהבצק תופח והסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
- מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
-
זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, או טובלים בסירופ סוכר או רוטב שוקולד(להלן)
לסירופ סוכר
ממיסים 1/2 2 כוסות סוכר ב 1 כוס מים ו-2 כפיות מיץ לימון ומבשלים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ובהיר, מצננים.
לרוטב שוקולד
ממיסים במיקרוגל 100 גר' שוקולד מריר בחצי כוס שמנת מתוקה, במשך דקה או שתיים, בוחשים היטב ומוסיפים לרוטב כף ליקר שוקולד, רום או ברנדי. טובלים את הסופגניות ברוטב השוקולד בעזרת מזלג.
דרך אחרת ליצירת הסופגניות:
ממלאים שקית זילוף בעלת פייה עגולה או פיית כוכב בקוטר סנטימטר.
מזלפים את הבצק ונעזרים בסכין, בין זילוף לזילוף, לחתוך לחתיכות בעובי סנטימטר ישירות לתוך השמן או מזלפים על ריבעי נייר פרגמנט טבעות בצורת כעך ומחליקים את הבצק עם הנייר לשמן ושולפים את הנייר עם מלקחיים.
הערות
- יש לשים לב לחום השמן - באם הסופגניות משחימות מהר מדי יש להנמיך מעט את הלהבה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -