סופגניות - מתכון בסיסי
* תמונה להמחשה

14 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
10
[5 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים פושרים
1 קג' קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
3 ביצים או 3 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
1/2 כוס שמן
שמן לטיגון עמוק
דרך הכנה
- לערבב להמיס את השמרים כפית סוכר ו-1/2 כוס המים בקערה קטנה, ולהתפיח.
- לערבב בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את תערובת השמרים המותפחת.
- ללוש לבצק אחיד וחלק, הבצק רך מעט.
- להניח בקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי של כ-3 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
- להניח על מגבת מקומחת ולכסות במגבת שניה להתפחה נוספת של שעה, או עד שמוכפל נפח הסופגניה.
- לחמם שמן בסיר עמוק לחום בנוני נמוך.
- ולטגן את הסופגניות לאט ובסיר מכוסה מצד אחד ולהפוך לצד שני.
- לא להעלות את חום השמן, ולטגן תמיד בחום נמוך שיבטיח אפיה יפה של פנים הסופגניה, יש לכסות את הסיר במשך כל זמן הטיגון.
- להוציא בכף מחוררת לספיגת השמן על נייר מגבת.
לצפוי ניתן להשתמש בכל אחד מהציפויים הבאים:
- שוקולד - להמיס 100 גר' שוקולד מריר + 50 גר' מרגרינה או חמאה על אדים ולטבול בו צידה האחד של הסופגניה.
- ציפוי סוכר מזוגג - 100 גר' אבקת סוכר 2+ כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון, לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
- שוקולד לבן מומס - להמיס 100 גר' שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
- למילוי - משתמשים בכל סוג מילוי הרצוי בעזרת מזלף ריבה - ריבה מכל סוג, ריבת חלב, שוקולד מומס וכו'.
הערות
- ניתן להחליף את השמן ב-100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


47
45
38
31
ציון 10
30
28
25
23
21
19
17
15
13
1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -