פטה כבדי עוף עם ריבת דומדמניות

8 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' כבד עוף נקי
250 גר' חמאה או מרגרינה
1 שן שום כתושה
2 כפות ברנדי(לא שרי ברנדי)
2 כפות יין אדום יבש
מלח ופלפל
4 כפות ריבת דמדמניות*
250 גר' חמאה או מרגרינה
1 שן שום כתושה
2 כפות ברנדי(לא שרי ברנדי)
2 כפות יין אדום יבש
מלח ופלפל
4 כפות ריבת דמדמניות*
דרך הכנה
- מטגנים את הכבדים ב-50 גר' חמאה או מרגרינה כ-2 דקות.
- מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות עד שהכבדים נראים מטוגנים מבחוץ אך עדיין ורודים מבפנים.
- מסירים מהאש ומוסיפים את שאר החמאה וממסים תוך ערבוב קל.
- במחבת קטנה מחממים את הברנדי עם היין היבש ומביאים לרתיחה של דקה, מסירים מהלהבה ומוסיפים לתערובת הכבדים.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל ומניחים לצינון של כ-15 דקות.
- מעבירים את כל התערובת למעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת מחיתית אחידה.
- יוצקים את התערובת לכלים אישיים או לכלי אחד ומהדקים/מישרים את פני המחית.
- מחממים את הריבה על להבה נמוכה עד שהופכת לנוזלית ויוצקים על תערובת הכבד בכלי/ם.
- מכניסים למקרר לקרור של לפחות 4 שעות.
- מגישים עם טוסטים או פרוסות בגט קלויות מעט.
הערות
- ריבת דמדמניות בגוון אדמדם כהה ובעלת חמיצות קלה.
ניתן להשתמש כתחליף בריבה אחרת מאיכות טובה בעלת גוון כהה מפירות יער.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- קורדון בלו [איציקוש] - מנה צרפתית לשניצל
- טרפלס מרציפן [אבי מ.] -
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.
- גנאש שוקולד לבן או חלב מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- עוגת תפוזים עם סירופ [אבי מ.] - עוגת תפוזים לחה
- חמין חיטה עם ג'חנון [tommf] - הג'חנון מקבל את טעמי הבשר ויוצא רך ומדהים