כבד עוף בתפוחים

4 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 תפוח עץ ירוק, חמצמץ
4 כפות שמן
2 כפות סוכר
400 גר' כבדי עוף יפים
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס קמח (ראו הערה)
לרוטב:
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס ברנדי
1/2 כוס מרק עוף מרוכז
מלח, פלפל שחור
4 כפות שמן
2 כפות סוכר
400 גר' כבדי עוף יפים
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס קמח (ראו הערה)
לרוטב:
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס ברנדי
1/2 כוס מרק עוף מרוכז
מלח, פלפל שחור
דרך הכנה
- מחלקים את התפוח לרבעים ופורסים כל רבע לארבע פרוסות.
- מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הסוכר והתפוחים ומטגנים עד שהסוכר נמס ופרוסות התפוחים מזהיבות משני הצדדים.
- בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הרוטב עד שהכמות מצטמצמת לחצי כוס.
- בסמוך להגשה מחלקים כל כבד לשניים מתבלים במלח ופלפל וטובלים בקמח.
- מחממים היטב את שאר השמן במחבת גדולה ומטגנים את הכבדים עד שישחימו מכל הצדדים.
- מחלקים לצלחות ומקשטים בתפוחים המוזהבים. יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים עוד דקה עם המיצים שבמחבת.
- טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- יוצקים את הרוטב על הכבדים והתפוחים.
- מקשטים בעלה פטרוזיליה ומגישים מיד.
הערות
- לפסח להחליף את הקמח בקמח מצה לעוגות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -