כבדי עוף בשזיפים
* תמונה להמחשה

8 מנות
טיגון

קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 1 קג' כבדי עוף נקיים
- 2 בצלים בינוייים חצויים ופרוסים
- 3 כפות שמן
- 10-14 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כפות יין אדום יבש
- 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
- 2 כפות אבקת מרק בשר
דרך הכנה
- מניחים את השיזיפים בקערה בינונית ומוסיפים את היין והג'ינג'ר ומכסים במים, מניחים לספיגה כשעה.
- מטגנים בשמן את פרוסות הבצל במחבת גדולה עד להזהבה.
- מוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות מכל הצדדים תוך כדי עירבוב מדי פעם.
- מוסיפים את השזיפים עם הנוזלים והזנגויל ומערבבים.
- ממיסים את אבקת המרק בכוס עם מים חמים ומוסיפים למחבת ובוחשים. אם הרוטב סמיך מידי מוסיפים מעט מים חמים עד לקבלת רוטב עדין.
- טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים עוד כ-10 דקות.
- מגישים עם אורז לבן או מחית תפוחי אדמה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -